Nieuws

Ford levert Ranger ook als chassis-cabine

Ford gaat haar pick-up Ranger ook leveren als chassis-cabine, zodat afnemers zelf kunnen kiezen welke opbouw-op-maat erop moet komen. De Ranger chassis-cabine is vanaf januari 2021 leverbaar.

De Ranger staat bekend als allround bedrijfsauto voor iedereen die voor het weleens van de gebaande paden af moet. Hij is de regerend winnaar van de International Pick-Up Award verkiezing. Tot nu toe was de Ranger alleen leverbaar als kant-en-klare pick-up, met een laadbak achterop.

De chassis-cabine van de Ranger wordt leverbaar als enkele cabine, met achter de cabine een ladderchassis dat 2,518 mm opbouwruimte biedt. De Ranger mag dan in totaal 3270 kg wegen, het trekkend vermogen blijft 3500 kg.

Deze versie van de Ranger krijgt de bekende 2.0 liter EcoBlue dieselmotor, goed voor 170 pk en een koppel van 420 Nm. De motor wordt geleverd met een zesgangs manuele versnellingsbank. Vierwielaandrijving is inschakelbaar. Een elektronisch te blokkeren sperdifferentieel is optioneel.

Vanzelfsprekend is de Ranger chassis-cabine leverbaar met alle denkbare opbouwmogelijkheden. Ford heeft daarvoor een groot netwerk van 160 Qualified Vehicle Modifier (QVM) partners in Europa, waarvan negen in Nederland. Die ombouwpartners kunnen bedrijven helpen met het realiseren van de meest efficiënte opbouw.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.