Nieuws

Ford maakt vrijwel al zijn bedrijfswagens standaard connected, wat goed is voor klanten en hun bedrijven. Zij kunnen hiermee de productiviteit verhogen, de inzetbaarheid van bedrijfswagens maximaliseren en technologisch voorop blijven lopen.

Een FordPass Connect-modem hoort nu tot de standaarduitrusting bij de zeven hoofdmodellen van het bedrijfswagenassortiment van Ford, waaronder de Ford Transit, de Transit Custom en de Ranger. De FordPass Connect connected services, waarmee via de FordPass Pro smartphone-app een reeks productiviteits- en gemaksfuncties op afstand mogelijk is, zijn nu gratis voor eigenaren in heel Europa.

Met FordPass Connect zijn nu ook draadloze software-updates mogelijk. Bedrijfswagens blijven technologisch up-to-date doordat nieuwe functies en kwaliteitsverbeteringen draadloos worden aangeleverd.

Guard Mode, een nieuw beveiligingssysteem dat toegankelijk is via de FordPass Pro-app, zal de eerste nieuwe functie zijn die via een draadloze update wordt geactiveerd. Bij deze verhoogde-beveiligingsmodus, die later in 2020 beschikbaar komt, worden bedrijfswagens realtime bewaakt. De eigenaren worden bij mogelijk onraad automatisch gewaarschuwd.

“Connectiviteit is de grondslag van onze missie om slimme voertuigen te leveren voor een slimme wereld”, aldus Mark Harvey, Director Commercial Vehicle Mobility bij Ford Europa. “We lopen voorop met een schat aan innovatieve nieuwe oplossingen voor connected voertuigen die zijn ontworpen om onze klanten vooruit te helpen – hoe moeilijk de weg die voor hen ligt, ook is.”

Een FordPass Connect-modem verbindt Fords draadloos met internet. Dat maakt draadloze updates en connected services via apps zoals FordPass Pro mogelijk, evenals integratie met telematica-oplossingen zoals Ford Telematics en Ford Data Services.

Een FordPass Connect-modem was tot voor kort een uitrustingsoptie voor veel Ford bedrijfswagenmodellen. Nu behoort de modem voor alle modellen van de Ford Transit, de Transit Custom, de Tourneo Custom, de Transit Connect, de Tourneo Connect en de Ranger tot de standaarduitrusting die in de fabriek wordt geïmplementeerd. Wagenparkklanten voor de Transit Courier en Tourneo Courier hebben alleen toegang tot Ford telematica-abonnementsservices als zij een achteraf aangeschafte plug-in-modem gebruiken.5

Het FordPass Connect-modemabonnement is nu gratis voor bestuurders in heel Europa.1 Een van de functies die gebruikmaken van deze continu actieve technologie voor connected voertuigen is de FordPass Pro smartphone-app. De FordPass Pro-app, die vorig jaar is geïntroduceerd, is gericht op de behoeften van kleinzakelijke klanten, die hiermee via één smartphonescherm maximaal vijf Ford-bedrijfswagens kunnen managen, bewaken en controleren.

Voor klanten met grotere wagenparken bieden Ford Telematics en Ford Data Services een uitgebreide betaalde oplossing voor connected voertuigen om de inzetbaarheid van voertuigen beter te kunnen managen en de efficiëntie te verhogen. Hiermee is toegang tot voertuiggegevens en integratie in wagenparkbeheersystemen van derden mogelijk.

Regelmatige software-updates dragen eraan bij dat voertuigsystemen en -componenten met optimale veiligheid en optimaal prestatievermogen blijven werken.

Met draadloze updates kan Ford aan bedrijfswagenklanten nu geruisloos en naadloos nieuwe functies en kwaliteitsverbeteringen leveren zodra deze beschikbaar komen – zonder dat daarvoor een bezoek aan een dealer of servicecentrum nodig is.

Guard Mode is een systeem voor verhoogde beveiliging dat toegankelijk is via de FordPass Pro-app. Het systeem biedt realtime bewaking en waarschuwt bestuurders, eigenaars van kleine bedrijven of beheerders van kleine wagenparken bij mogelijke inbraken in hun voertuigen.

Als Guard Mode is geactiveerd, bijvoorbeeld na werktijd of in het weekend, detecteert het systeem wanneer er iemand in het voertuig stapt, de motorkap opent of de motor start, en verstuurt het een pushmelding naar de smartphone van de eigenaar. Het systeem biedt ook extra beveiliging tegen diefstal of kopiëren van sleutels, omdat het ook waarschuwt als een voertuig met een sleutel wordt ontsloten of gestart – een handeling waardoor een conventioneel voertuigalarm niet zou worden geactiveerd.

Guard Mode wordt dit jaar uitgebracht voor bedrijfswagenklanten in heel Europa die FordPass Pro gebruiken en zal voor de huidige eigenaars de eerste nieuwe functie zijn die via een draadloze software-update wordt geactiveerd.

Om zakelijke klanten nog beter te kunnen ondersteunen, werkt Ford samen met toonaangevende online services om onderweg toegang te bieden tot productiviteitsverhogende toepassingen. Via het SYNC 3 infotainmentsysteem van Ford met AppLink kunnen bestuurders veilig en gemakkelijk communiceren met smartphone-apps, met behulp van het grote aanraakscherm in het voertuig en intuïtieve gesproken opdrachten.6

SYNC 3 met AppLink biedt niet alleen ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto, maar maakt het voor ondersteunde smartphone-apps ook mogelijk in het voertuig een meer geïntegreerde ervaring te bieden voor gebruikers van Ford-bedrijfswagens. SYNC 3 maakt nu voor AppLink-apps draadloze smartphoneconnectiviteit mogelijk via Bluetooth. Bestaande AppLink-partners zijn bijvoorbeeld populaire navigatiediensten zoals what3words, Waze en Sygic Truck Navigation. En Cisco Webex helpt bestuurders contact te houden met collega’s en klanten, waar ze zich ook bevinden.

De meest recente partner die zich bij de AppLink-familie heeft aangesloten, is Braintoss, een productiviteitsapp die bestuurders helpt hun gedachten onderweg te ordenen, met functies zoals spraak-naar-tekst-transcripties die rechtstreeks naar een e-mailpostvak of een taakbeheer-app kunnen worden gestuurd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.