Nieuws

Ford presenteert nieuwe Ranger

Ford presenteert tijdens de Geneva Motor Show een nieuwe versie van de Ranger pick-up. De auto is ontegenzeggelijk stoer, maar het is ook een ultiem werkpaard.

“De reputatie van de Ford Ranger is wereldwijd al in meer dan honderd markten gevestigd,” zegt Henrik Nenzen, Directeur Marketing en Sales Commerciële Voertuigen bij Ford Europa. “Het nieuwe model levert zelfs meer stijl, een verhoogd comfort en uitgebreidere voorzieningen waardoor de Ranger een ideale keuze is voor doordeweeks werk en een aangenaam weekend.”

De voorzijde van de Ranger is fors vernieuwd, waardoor het wat statige voorkomen van de vorige versie geheel overtroffen wordt. Een grote horizontale balk overheerst de grille met daarop ‘Ranger’ in robuuste letters. Twee zwarte verticale ‘neusvleugels’ aan de zijkanten van de grille plus de vergrote opening onder de bumper en de grote koplampen, die subtiel naar de zijkant doorlopen, zorgen voor een herkenbaar uiterlijk. Aan de onderzijde van de bumper bevinden zich de geïntegreerde mistlampen. Het strak vormgegeven front loopt gestroomlijnder en vloeiender door naar de forse, voorste wielkasten. Die stijlkenmerken bekrachtigen het stoere karakter van de Ranger, die zowel in 4×2 als in 4×4 configuratie beschikbaar komt.

De Ranger komt beschikbaar in drie carrosserievarianten – Single Cab, Super Cab, en Double Cab. De Super Cab heeft vier deuren voor een gemakkelijke toegang. De voorportieren hebben de scharnieren aan de voorzijde, terwijl de portieren tegengesteld opengaan omdat de achterportieren aan de achterkant scharnieren. Deze deuropeningen werden voor het eerst in 2002 bij de Ranger toegepast voor een gemakkelijke toegang tot het interieur, zowel voor passagiers als materiaal. Het interieur is overigens amper aangepast ten opzichte van de vorige versie, maar is nog steeds uiterst netjes en doet modern aan.

De nieuwe Ford Ranger biedt een uitgebreide keuze aan motoren, transmissies en aandrijflijnconfiguraties om te voldoen aan alle wensen en behoeften van de klant. Twee versies van Ford’s Duratorq TDCi common-rail turbodieselmotor zorgen voor de aandrijving, in zowel 2.5- als 3.0-literversie. De dieselmotoren zijn beschikbaar in 4×2 en 4×4 configuratie en kunnen beide gekoppeld worden aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een automatische transmissie met eveneens vijf versnellingen. De 143 pk (105 kW) sterke 2.5-liter motor heeft een koppel van 330 Nm en een CO2-emissie van 227 g/km en 244 g/km in respectievelijk de 4×2 en 4×4 configuratie. Het gemiddeld brandstofverbruik voor de 4×2 uitvoering bedraagt 8.3 liter per 100 km en 8.9 liter voor de 4×4 uitvoering. De 156 pk (115 kW) sterke 3.0-literversie heeft een maximale trekkracht van 380 Nm.
“Belangrijk voor onze klanten is dat beide TDCi motoren hun maximale trekkracht al leveren vanaf 1.800 tpm,” legt Nenzen uit. “Dit zorgt er voor dat de Ranger bij uitstek geschikt is voor uitstekende prestaties en voor het trekken van geremde aanhangers tot een maximum gewicht van maar liefst 3.000 kilo. De Ranger 4×4 is ontworpen met een grote bodemvrijheid en deinst niet terug voor ondergelopen wegen of het doorwaden van een riviertje. En door de forse hellingshoeken staat de Ranger zijn mannetje in moeilijk begaanbaar terrein.”

Het laadvermogen van de Ranger wordt vooral bepaald door de laadbak met extra hoge zijwanden, waardoor iedere lading gemakkelijk kan worden vervoerd. De laadbak is voorzien van strategisch geplaatste bevestigingshaken, die zijn geconstrueerd op basis van Ford’s ervaring met het ontwerpen van bedrijfsauto’s. De binnenste spatbordschermen zijn voorzien van sleuven voor verbeterde beladingsmogelijkheden. Afhankelijk van de cabine is de Ranger leverbaar met drie verschillende laadbakken: Single Cab – 2.290 bij 1.452 mm, Super Cab – 1.753 bij 1.456 mm, Dubbel Cab – 1.530 bij 1.456 mm.

De nieuwe Ford Ranger zal vanaf juni in de Nederlandse showrooms zijn opwachting maken. De Nederlandse prijzen en uitrustingsspecificaties van de nieuwe Ford worden in een later stadium bekend gemaakt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.