Nieuws

Ford Pro start productie elektrische E-Transit

De productie van de volledig elektrische E-Transit is gestart in de Ford Otosan-fabriek in het Turkse Kocaeli. De eerste exemplaren zijn onderweg naar klanten. In Europa is direct al veel vraag naar de E-Transit, met al meer dan 5.000 orders voor de productiestart.

“De Ford Otosan-fabriek in Kocaeli is het hart van de Europese Transit-productie. De productiestart van de E-Transit vormt het begin van een nieuw geëlektrificeerd hoofdstuk”. zegt Hans Schep, General manager van Ford Pro Europe. “Dit is de eerste stap van de transformatie van de fabriek, die een groot centrum wordt voor de productie van elektrische bedrijfswagens in Europa.”

De E-Transit is de volledig elektrische versie van de bestverkochte bedrijfswagen ter wereld1 en het eerste nieuwe model van Ford Pro in Europa. Deze nieuwe organisatie biedt klanten een uitgebreid aanbod van software, oplaadtechniek, onderhoud en financiering. Samen met het toonaangevende voertuigengamma met elektrische aandrijving en verbrandingsmotoren helpt dit klanten om meer productiviteit en lagere kosten te behalen, met op één platform toegang tot alles wat bedrijven in het elektrische en digitale tijdperk nodig hebben.

“We zijn erg trots op de productie van de E-Transit in onze Kocaeli-fabriek, die draait op 100 procent hernieuwbare energie. De productiestart is een belangrijk moment voor onze groeiende rol in de elektrificatiestrategie van Ford”, zegt Güyen Özyurt, General manager Ford Otosan. “We zien de elektrificatie van de legendarische Transit als een grote ontwikkeling en een belangrijke stap voor Ford Otosan als productiebasis voor geëlektrificeerde Ford bedrijfswagens.”

Om te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag naar geëlektrificeerde Fords, investeert Ford Otosan € 2 miljard en groeit de werkgelegenheid met zo’n 3.000 werkplekken. Dit alles zorgt voor een hogere productiecapaciteit, onder meer voor de nieuwe generatie Transit Custom.

Bestelauto kon in december vorig jaar al rijden met de Ford E-Transit

In lijn met de volledig elektrische toekomst van Ford in Europa werd recent al aangekondigd dat Ford, SK On Co., Ltd. en Koc Holding een niet-bindend memorandum van overeenstemming hebben getekend voor een nieuwe, toonaangevende joint-venture in Turkije. Onder voorbehoud van een definitieve overeenkomst, willen de drie partners een van de grootste batterijfabrieken van Europa bouwen. De productie zou rond 2025 moeten beginnen, met een jaarlijkse capaciteit van 30 tot 45 gigawattuur.

Ford vestevigt zijn positie als leidende fabrikant van bedrijfswagens in Europa en zal de iconische Transit-modellen verder elektrificeren. Voor 2024 krijgt de E-Transit gezelschap van vier andere nieuwe volledig elektrische modellen in de Transit-familie. Dit is onderdeel van de doelstelling om voor 2035 een emissievrij modellenaanbod in Europa te hebben en CO2-neutraliteit voor alle Europese fabrieken, logistiek en toeleveranciers.

Met zijn concurrerende aanbod en specificaties op gebied van laadvermogen, aandrijfkracht en carrosserieën maakt de E-Transit het voor ondernemers mogelijk om hun wagenpark moeiteloos te elektrificeren. Met het aanbod van Ford Pro op gebied van opladen, telematica en onderhoud verhogen zij bovendien hun productiviteit.

Ford Pro heeft de kwaliteiten van de E-Transit al bewezen met veeleisende en high-tech tests over de hele wereld. Op dit moment voert Ford ook pilots uit met klanten, met in totaal zestig preproductie-exemplaren van de E-Transit, inclusief omgebouwde modellen. Deze worden getest onder dagelijkse omstandigheden, met behulp van klanten in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Zo kan Ford Pro zijn producten en diensten nog verder optimaliseren voor efficiëntie en productiviteit voor zijn klanten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.