Nieuws

Ford Ranger wint International Pick-up Award 2020

De Ford Ranger is de winnaar van de International Pick-Up Award 2020. Hij won een directe vergelijkingstest met vier andere kandidaten in Zweden. De trofee werd door juryvoorzitter Jarlath Sweeney overhandigd aan Hans Schep, General Manager Commercial Vehicles van Ford of Europe, op een speciale gala-ceremonie op de vakbeurs Solutrans in Lyon.

De International Pick-Up Award wordt voor de vijfde keer uitgereikt en won (nipt) van de nieuwe Mitsubishi L200, de Toyota Hi-Lux en de tweeling Nissan Navara en Renault Alaskan. “Het was een close finish. De Ford Ranger scoorde 78 punten, de L200 volgde met 72 punten, slechts zes punten minder. De Toyota HiLux werd derde”, vertelt juryvoorzitter Sweeney. De jury voor de International Pick-Up Award bestaat uit 18 leden van de International Van-of-the-Year jury. Namens Nederland zit Bestelauto-hoofdredacteur Arjan Velthoven in beide jury’s.

“De juryleden oordeelden dat de Ranger de beste allrounder was en merkten op dat hij ook een bestseller is, aangezien de vorige versie samen met dit herziene model de Europese markt domineren met een aandeel van bijna 30 procent in het IPUA-segment van 1 ton. Dus het publiek erkent ook zijn verdiensten! Op elk voertuig werden tijdens de test in Zweden waarderingen toegekend op basis van de efficiëntie van de aandrijflijn, het laadvolume en de capaciteit, het comfort en de veiligheidsaspecten van de bestuurder en de passagier, evenals op de TCO”, voegde Sweeney toe.

De Ford Ranger won eerder de IPUA in 2013.

Hans Schep, General Manager Commercial Vehicles van Ford of Europe verklaarde over het voortdurende succes van de Ranger bij zowel de pers als het publiek: “We zijn verheugd dat de Ford Ranger voor de tweede keer door de IPUA-jury is erkend. een bewijs van de blijvende aantrekkingskracht van Europa’s favoriete pick-up. Met zijn geheel nieuwe aandrijflijn en verbeterde mogelijkheden – om nog maar te zwijgen van het spannende nieuwe Raptor-model – zet de Ranger het spel nu wee opnieuw op de wagen.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.