Nieuws

Ford heeft de titel International Van-of-the-Year 2020 gewonnen met de Transit Custom Hybrid. Die serie bestaat uit een plug-in hybride (PHEV) en een EcoBlue hybride (MHev) model. Het is alweer de zesde keer dat Ford de IVOTY-award wint. Juryvoorzitter Jarlath Sweeney overhandigde de trofee woensdagavond tijdens een speciale gala-ceremonie op de vakbeurs Solutrans aan Hans Schep, general manager Commercial Vehicles van Ford of Europe.

De Ford Transit Custom Hybrid range won de verkiezing voor 2020 met 97 punten. Nummer 2 was ook al een Ford, de Ford Transit EcoBlue Hybrid, met 54 punten. Derde werd de nieuwe Volkswagen Transporter T6.1. Andere kandidaten waren de Renault Master, de Iveco Daily en de Fiat Ducato.

Hans Schep

Een zeer tevreden Hans Schep reageerde: “We zijn erg trots dat de IVOTY-jury ons Transit Custom Hybrid-assortiment heeft uitgekozen voor deze prestigieuze prijs. Gebruikers van bestelauto’s hebben praktische en efficiënte elektrische voertuigen nodig die zijn afgestemd op hun zakelijke behoeften. Onze nieuwe hybride Transits bieden een reeks oplossingen voor verschillende toepassingen van klanten.”

Ford Transit Custom PHEV

Jarlath Sweeney, voorzitter IVOTY zei dat Ford veel lof verdient om tot nu als enige fabrikant zijn kaarten te zetten op een assortiment hybride bestelauto’s, met zowel Plug-in Hybride (PHEV) als diesel mild hybrid (mHEV) technologieën: “De jury waardeerde de richting die Ford is ingeslagen. Dit is een direct toepasbaar alternatief voor de aandrijflijn dat voldoet aan de stedelijke en landelijke eisen voor milieuvriendelijkheid. De PHEV is geschikt voor zero-emissie, zonder energie komen te staan kan niet, er zijn geen concessies aan laadvermogen of laadvolume en opladen is eenvoudig. De technologie is ontworpen om emissievrij in de stad te rijden en de lokale luchtkwaliteit te helpen verbeteren. Nog geen enkele andere fabrikant is deze weg ingeslagen.”

Ford Transit Custom Sport MHEV

“Sinds het begin van de IVOTY-verkiezing in 1992 heeft Ford nu zes keer de IVOTY Award gewonnen, de eerste 2001 met de Ford Transit en in 2003 met de Ford Transit Connect. In 2007 was de Ford Transit opnieuw succesvol met de eerste Ford Transit Custom die in 2013 won en de Transit Connect het jaar daarop opnieuw haalde. Nu is het de beurt aan de Transit Custom Hybrids om van de glorie te genieten”, aldus Sweeney.

Ford won ook al de International Pick-Up Award voor 2020 met de Ranger.

De International Van-of-the-Year Jury bestaat uit 25 van de beste bedrijfsautojournalisten van Europa. Elk Europees land vaardigt één jurylid af. Voor Nederland zit Bestelauto-hoofdredacteur Arjan Velthoven in de IVOTY-jury.


1 reactie op “Ford Transit Custom Hybrid is International Van-of-the-Year 2020!

  1. Dennis schreef:

    Geen concessies? benieuwd wat het gaat zijn op trekvermogen. want er zijn genoeg aannemers en hoveniers die dit model hebben en een aanhanger er achter willen hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.