Nieuws

Ford Transit helpt zelf bij het parkeren

Het parkeren van een zes meter lange bedrijfswagen in een drukke straat kan een nachtmerrie zijn. En een botsing bij lage snelheid kan een bedrijf veel geld kosten aan verloren werktijd én reparaties. Tegelijkertijd kan het voor hogere verzekeringskosten zorgen, vooral als er een andere partij bij betrokken is.

De nieuwe Ford Transit vermindert stress bij het parkeren dankzij geavanceerde technologie die ook dure parkeerschade helpt voorkomen. 

De Active Park Assist-technologie van Ford helpt Transit-bestuurders met het vinden van een geschikte parkeerplek en stuurt de auto vervolgens automatisch in het vak, waarbij de bestuurder gaspedaal en rem bedient. Het systeem maakt parallelparkeren, bijvoorbeeld bij een laadplatform, of fileparkeren op een plek die maar 0,8 m langer is dan het voertuig, tot een eenvoudige taak.

Andere technologieën in de Transit, waaronder Park-Out Assist, Cross Traffic Alert, Side Sensing System en camera’s met breed zicht voor en achter, helpen bestuurders uit te parkeren of te manoeuvreren in druk stadsverkeer.

Active Park Assist is beschikbaar op de nieuwste Transit en Transit Custom modellen die zijn geïntroduceerd in 2019 en maakt gebruik van twaalf ultrasone sensoren rond de auto. Het systeem kan de bedrijfswagen zelfs parkeren in situaties waarin er geen stoeprand aanwezig is, door de auto uit te lijnen met een ander geparkeerd voertuig. Het systeem werkt ook bij parkeren op een helling.

Active Park Assist is voorzien van Park-Out Assist, waarmee de auto automatisch uit een parkeerplek wordt gestuurd terwijl de bestuurder het gas- en rempedaal bedient.

Fords Cross Traffic Alert waarschuwt bestuurders die achteruit een parkeervak uitrijden voor auto’s en fietsers die mogelijk achter hen langs komen rijden.

Daarnaast geeft een Side Sensing System hoorbare en zichtbare signalen voor obstakels in de buurt om bestuurders bij lage snelheden te helpen manoeuvreren.

De camera met breed zicht voor en de camera met breed zicht achter voorzien de bestuurder van groothoekbeelden die het makkelijker maken om naderende voertuigen, voetgangers of fietsers te zien op een blinde kruising of bij het verlaten van een parkeerplaats of oprit.

De achteruitkijkcamera is boven de laaddeuren geplaatst en zorgt zo voor een beter zicht bij het achteruitrijden, vooral met geopende achterdeuren.

“Parkeren in drukke straten in steden is gebruikelijk voor de meeste bestuurders van bedrijfswagens. Dat kan lastig zijn in zo’n grote bedrijfswagen met soms een beperkt zicht. Ford-technologieën zoals Active Park Assist helpen bestuurders en ondernemers hun energie te steken in hun werk en minder in stress over parkeren” aldus, Ian Porter, Chief Programme Engineer Transit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.