Nieuws

Ford vernieuwt Transit met nieuwe functies

De Ford Transit krijgt een belangrijke technologische upgrade die de productiviteit en het welzijn van de bestuurder bevordert, met nieuwe connectiviteitsfuncties, displays en assistentiesystemen die vanaf het voorjaar van 2022 beschikbaar zijn. De noviteiten worden deze week gepresenteerd op de Commercial Vehicle Show in Birmingham.

Met de uitbreiding van de uitrusting met actieve veiligheidstechnologieën – waarvoor het model van de onafhankelijke voertuigveiligheidsautoriteit Euro NCAP al een Gold Award ontving – zijn op alle Ford Transit Trend-, Limited- en Trail-uitvoeringen vanaf het voorjaar van 2022 Pre-Collision Assist met voetgangerdetectie, autonome noodremtechnologie en Lane-Keeping System standaard. Dat betekent dat dan meer dan 60 procent van de Transits die in Europa worden verkocht, voortaan van deze voorzieningen zijn voorzien.

Ford brengt ook een uitgebreid programma van updates om klanten te voorzien van belangrijke nieuwe functies en mogelijkheden in het gehele Transit-gamma. Dit omvat onder meer de introductie van het geavanceerde, nieuwe SYNC 4-communicatie- en informatiesysteem met een 12-inch touchscreen. Die maken tal van nieuwe functies en technologieën mogelijk om de veiligheid en productiviteit verder te ondersteunen. Ook kan het omvangrijke pakket assistentiesystemen voor de bestuurder worden uitgebreid met nieuwe functies zoals Reverse Brake Assist en de 360o-camera.

“We richten ons nog meer op de productiviteit van Transit-klanten en geven prioriteit aan nieuwe technologieën die echt een verschil maken qua bedrijfstijd en gebruikskosten”, zegt Hans Schep, general manager Commercial Vehicles bij Ford of Europe. “De Transit was altijd al een technologieleider, maar dit pakket upgrades betekent dat meer bestuurders dan ooit kunnen profiteren van onze geavanceerde actieve veiligheids- en connectiviteitstechnologieën, voor meer comfort, productiviteit en gemoedsrust.”

Als onderdeel van een belangrijke herziening van de voorzieningen die worden aangeboden op het vlaggenschip van de bedrijfsvoertuigen van Ford, is Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie, het autonome noodremsysteem – dat door Euro NCAP is erkend als een toonaangevende voorziening in zijn klasse – voortaan standaard in de Transit Trend, Limited en Trail. Het Lane-Keeping System is ook standaard bij deze Transit-uitvoeringen en op alle Transit-uitvoeringen van de N2-klasse.

Om Transit-bestuurders nog meer te bieden, maken bij de populaire Trend-uitvoering ook de verwarmbare voorruit Quickclear, automatische verlichting en ruitenwissers met regensensor voortaan deel uit van de standaarduitrusting.

In de topuitvoering Limited profiteren klanten nu van extra standaardvoorzieningen om hun productiviteit te helpen maximaliseren. Dat zijn onder meer het SYNC 4-systeem met 12-inch touchscreen, een hoog gemonteerde achteruitrijcamera met LED-verlichting en de Ford Power-startknop voor gemakkelijk sleutelloos starten tijdens trajecten met veel stops.

Het hart van de geavanceerde reeks connectiviteitsfuncties van Ford is het volledig nieuwe SYNC 4-communicatie- en informatiesysteem. Het wordt bediend via een gebruiksvriendelijke 12-inch touchscreen en biedt twee keer zoveel rekenkracht als het vorige SYNC 3-systeem. Het SYNC 4-systeem kan draadloos worden bijgewerkt met Ford Power-Up software-updates, waarbij voor veel van deze updates weinig tot geen actie van de klant nodig is omdat de nieuwe software op de achtergrond wordt geïnstalleerd. Updates die een herstart vereisen, kunnen worden gepland op geschikte tijden, zoals ’s nachts.

SYNC 4 bevat functies die zijn ontworpen om de productiviteit te verhogen en de werklast van de bestuurder te verminderen, zoals:

  • cloud-gebaseerde live verkeers-, weers- en parkeerupdates voor de optionele navigatie3
  • draadloze verbinding met Android Auto en Apple Carplay met Applink4
  • mogelijkheid om twee mobiele apparaten tegelijkertijd aan te sluiten4
  • geavanceerde spraakherkenning met spreektaalcommando’s
  • digitale gebruikershandleiding met handige zoekfunctie

Bedrijven die geabonneerd zijn op Ford Telematics kunnen ook gebruikmaken van In-Cab Coaching via het SYNC 4-systeem om veilig en efficiënt rijden te ondersteunen.

Alle Transits zijn standaard uitgerust met het FordPass Connect-modem, dat permanente connectiviteit biedt ter ondersteuning van een breed scala functies en diensten om de productiviteit van het voertuig te verhogen. Dit omvat de mogelijkheid om gebruik te maken van het FORDLiive connected uptime system, de gratis dienst die klanten in staat stelt hun uptime te maximaliseren met behulp van actuele gegevens over de staat van het voertuig.

Fleetmanagers hebben toegang tot deze voordelen via het gratis beheersysteem Ford Telematics Essentials, waarmee ze via een eenvoudig web-gebaseerd dashboard waarschuwingen over de staat van de voertuigen kunnen ontvangen.

De Ford Transit biedt al een krachtig pakket rijassistentie- en comforttechnologieën om de prestaties te optimaliseren en de werklast voor de bestuurder tot een minimum te beperken. Dat zijn onder meer Active Park Assist, Cross Traffic Alert en Intelligent Adaptive Cruise Control met Traffic Sign Recognition. De nieuwe Transit-serie bouwt voort op dit toonaangevende aanbod met een extra pakket geavanceerde nieuwe functies, dat wordt gedeeld met het volledig elektrische E-Transit-model.

Reverse Brake Assist helpt aanrijdingen te voorkomen die het gevolg kunnen zijn van het beperkte zicht naar achteren, waarmee bestuurders van bestelwagens vaak te maken hebben. De technologie kan automatisch remmen als het systeem detecteert dat de bestuurder achteruitrijdt en statische obstakels als paaltjes of hoge stoepranden dreigt te raken – of bewegende medeweggebruikers, zoals voetgangers, fietsers en andere voertuigen, dreigt te hinderen of te raken.

Parkeren en achteruitrijden wordt ook eenvoudiger met de optionele nieuwe 360o-cameratechnologie. Het systeem maakt gebruik van camera’s die rondom op de Transit zijn gemonteerd om de bestuurder een samengesteld beeld vanuit vogelperspectief op de omgeving te tonen. Dat verbetert het overzicht aanzienlijk en reduceert het risico op schade tijdens het manoeuvreren. Bestuurders kunnen ook afzonderlijke cameraweergaven selecteren om zich op een bepaald gebied te concentreren.

Voor het eerst kan de Transit nu ook worden besteld met tijdbesparende voorzieningen als het Ford KeyFree System en technologieën als de elektrische parkeerrem en de Full Display Interior Mirror om voor nog meer gebruiksgemak te zorgen.

De vernieuwde Ford Transit-line-up is vanaf het vierde kwartaal van dit jaar te bestellen bij Ford-dealers en Transit Centers in heel Europa.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.