Nieuws

De Chinese automotivegigant Foton en het Italiaanse Piaggio gaan samen een nieuwe reeks vierwielaangedreven lichte bestelauto’s ontwikkelen en produceren. Daartoe hebben Roberto Colaninno, voorzitter en CEO van Piaggio en Chang Rui, vicevoorzitter van Foton Motor Group en voorzitter van Foton International een definitieve overeenkomst ondertekend. Het besluit is een vervolg op de voorlopige overeenkomst die in september 2017 in Peking ondertekend werd. De technische details zullen in de komende twee maanden voltooid worden.

De twee partners gaan verschillende typen minipick-up- en minibusmodellen produceren om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar commerciële mobiliteitsoplossingen die met name geschikt zijn voor verplaatsingen binnen steden. Ze zullen worden uitgerust met de nieuwste milieuvriendelijke motoren en geavanceerde technologische features. Alle te produceren bestelauto’s hebben een laadcapaciteit tot 1,5 ton.

De modellen worden vanaf 2020 stapsgewijs op de markt gebracht via een distributienetwerk dat gericht is op maximale klanttevredenheid.

De Piaggio Group, de Europese marktleider in de tweewielersector, heeft in 2017 wereldwijd 176.800 bedrijfswagens geleverd. De groep bevestigt daarmee haar positie als belangrijke speler op de markt van de lichte bedrijfsvoertuigen met drie of vier wielen voor het vervoer van passagiers en goederen.

De Foton Motor Group, de grootste fabrikant van bedrijfsvoertuigen in China met een totale omzet van ongeveer 51,7 miljard CNY (in 2017) en zo’n 40.000 werknemers wereldwijd, levert een compleet gamma producten met een grote technologische meerwaarde. De groep groeit snel en diversifieert haar internationale activiteiten, deels door middel van joint ventures met vooraanstaande bedrijven in de automobielsector, waaronder overeenkomsten met Daimler AG en Cummins Inc.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.