Nieuws

Foto’s: Dit is de nieuwe Opel Vivaro

Op de Autosalon van Brussel beleeft de Opel Zafira Life momenteel zijn wereldpremière, hier op Bestelauto.nl hebben we het wereldwijde debuut van de bedrijfsautovariant, de Opel Vivaro. Die naam blijft dus behouden binnen het Opel-gamma, ook al is de Vivaro zelf een compleet ander voertuig dan voorheen. De nieuwe Vivaro is in Nederland in september 2019 leverbaar. Net als de Zafira Life krijgt ook de Vivaro krijgt in 2020 een volledig elektrische uitvoering.

Een compleet ander en nieuw voertuig, de nieuwe Vivaro. Opel nam afscheid van longtime partner Renault en baseert de nieuwe Vivaro, de derde generatie alweer, op concerngenoten Citroën Jumpy en Peugeot Expert. Niet verwonderlijk natuurlijk, want net als die Franse merken maakt Opel tegenwoordig deel uit van PSA.

Net als de andere twee PSA-bestellers (en derivaat Toyota ProAce) krijgt ook de Vivaro de beschikking over drie lengtes. Naast de 4,96 m en de 5,30 m versie krijgt ook de Vivaro een Compact-versie van 4,60 m. De hoogte is met 1,90 m mooi beperkt want dan kan de Vivaro ook terecht in parkeergarages.

De Vivaro krijgt een maximaal laadvermogen van 1400 kg, 200 kilo meer dan voorheen. Het maximum aanhangwagengewicht bedraagt 2.500 kg. De FlexCargo optie heeft als voordeel een laadluik in het tussenschot en allerlei slimme oplossingen in de cabine. Optimale grip en stabiliteit is volgens Opel gegarandeerd dankzij het tractiecontrolesysteem IntelliGrip. Ook is een versie beschikbaar met een grotere bodemvrijheid en extra bodembescherming, bijvoorbeeld voor in de bouw. Bovendien wordt de Vivaro leverbaar met vierwielaandrijving van offroad-specialist Dangel.

Over de motorisering is nog niets bekend, maar verwacht daar hetzelfde gamma als bij de modellen van Citroën, Peugeot en Toyota. Nieuws is dat er van de Vivaro een elektrische versie komt, volgens Opel in 2020. Het is logisch dat deze elektrische aandrijflijn ook in de andere PSA-varianten wordt gemonteerd. De Opel Vivaro wordt volgens planning in het Britse Luton geproduceerd. De nieuwe Vivaro is vanaf september 2019 in Nederland leverbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.