Nieuws

Foto’s: Een retromoderne 2CV als busje? Dat kan!

1

Met alle samenwerkingen in de bestelauto-industrie kunnen we ons voorstellen dat je als ondernemer toe bent aan een echt onderscheidende bestelauto. Eentje die eruit ziet als een klassieker. Dat kan nu met de Fourgonnette van Carrosserie Caselani.

Ook in de bedrijfswagenwereld kijkt men blijkbaar graag terug naar lang vervlogen tijden. De Italiaanse Carrosserie Caselani heeft een voorliefde voor klassieke Citroën bedrijfswagens en komt op basis van de Berlingo met een retro bestelwagen die is geïnspireerd op de 2CV Fourgonette.

Het Italiaanse Carrosserie Caselani heeft in David Obendorfer een ontwerper die moderne bedrijfswagens van Citroën graag omtovert tot eigenzinnige retroverschijningen. In 2017 introduceerde het bedrijf een Citroën Jumper die doorspekt was met designinvloeden uit de klassieke Citroën HY. Die besteller met de naam ‘Type H’ kreeg in 2020 gezelschap van de Type HG, een retrobus op basis van de Citroën Jumper waarmee het bedrijf teruggreep naar een kleiner broertje van de Citroën HY die nooit in productie was genomen. We zijn nu halverwege 2022 en Carrosserie Caselani vindt het de hoogste tijd om het retro-avontuur een klein vervolg te geven.

Het bedrijf kondigt de komst aan van wat het de Fourgonette noemt. Op de eerste beelden zien we  een beduidend kleiner busje met ronde koplampen die iets buiten de reguliere carrosserie staan. Het lijkt erop dat het bedrijf de Type H een opvolger geeft op basis van de Berlingo, die een moderne interpretatie lijkt te zijn van de beroemde: de 2CV Fourgonnette.

De Berlingo krijgt een geribbelde motorkap met daarnaast voorschermen en spatborden die duidelijk geïnspireerd zijn op die van de 2CV. Geribbeld plaatwerk, koplampen buiten de carrosserie en semi-klassieke bumpers: het 2CV plaatje is compleet.


1 reactie op “Foto’s: Een retromoderne 2CV als busje? Dat kan!

  1. Theo Arts schreef:

    Campers is booming business. Met de ruime en bekende Citroen types H…….met EV of H2 of lpg gaat een runner worden bij 50- / 60-ers. Ook de 2CV is en blijft een runner…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.