Nieuws

Hij zit al jaren in het gamma van Ford, maar nog nooit was hij zo krachtig: de Transit Custom Sport Van krijgt dit jaar de krachtigste diesel in een Transit ooit – eentje met 185 pk vermogen.

De 185 paardenkrachten worden gehaald uit een nieuwe versie van Fords 2.0 liter EcoBlue dieselmotor. Naast een vermogenstoename van 9 procent en 415 Nm aan koppel voor nog betere prestaties, profiteren Transit Custom Sport Van-rijders van een betere connectiviteit dankzij de ingebouwde modemtechnologie FordPass Connect.

“Niet iedereen neemt genoegen met een standaard witte bestelauto: de Sport Van van Ford spreekt klanten aan die een statement willen maken. Tegelijkertijd hebben de wagens hetzelfde sterke, functionele karakter die de Transit-familie tot zo’n verkoopsucces maakt”, aldus Hans Schep, General Manager Commercial Vehicles bij Ford Europa. “De Sport Van springt er niet alleen bovenuit door het stijlvolle uiterlijk, maar ook door de prestaties en geavanceerde voorzieningen voor bestuurdersassistentie.”

In 2018 is de verkoop van de Transit Custom Sport met 58 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. In totaal zijn er 4.402 exemplaren verkocht. Ford heeft in 2018 de beste verkoopcijfers voor bedrijfswagens gehaald in 25 jaar: 380.900 exemplaren op 20 Europese markten, wat neerkomt op een jaar lang meer dan 1.000 exemplaren per dag.

Standaard beschikt de Transit Custom Sport Van over een 2.0-liter EcoBlue motor met 185 pk, voorzien van een verbeterde brandstofinjectie onder hoge druk, een wrijvingsverlagende opbouw en een herziene turbocompressor met lage inertie die ervoor zorgt dat het vermogen over een breder toerenbereik wordt verspreid.

Klanten kunnen kiezen tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak of Select Shift automaat met zes versnellingen. De verwachte CO2-uitstoot is 151 g/km en het verwachte brandstofverbruik is 6,9 l/100 km.

De opvallende bestelauto is voorzien van twee brede sportstrepen op een stoere carrosserie met stootstrips op de zijkant, brede wielkasten, en bumpers, zijspiegels en portiergrepen in de carrosseriekleur. De auto staat op 17- of 18-inch lichtmetalen velgen. De sportieve stijl is ook doorgevoerd in het interieur met een gedeeltelijk lederen afwerking in Ebony.

De Transit Custom Sport kan worden besteld in verschillende carrosserievarianten, waaronder de gesloten, bestel en dubbele cabine uitvoeringen met korte en lange wielbasis. De rijdynamiek is geoptimaliseerd door de unieke carrosserie en zorgt voor fijner stuurgedrag en een optimale rijdynamiek.

De ingebouwde FordPass Connect modemtechnologie vergezelt het SYNC 3 infotainmentsysteem, dat standaard aanwezig is in de Transit Custom Sport Van. Samen transformeren ze de bestelauto tot een mobiel kantoor met WiFi-hotspot met verbindingsmogelijkheden voor maar liefst 10 apparaten.

De Transit Custom Sport Van kan nu ook worden uitgerust met een pakket aan geavanceerde voorzieningen voor bestuurdersassistentie. Waaronder Active Park Assist, Adaptive Cruise Control met Intelligent Speed Limiter, Lane-Keeping Aid en het Blind Spot Information System dat ondersteuning biedt voor aanhangers met een lengte tot 10 meter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.