Nieuws

Landschapsaannemer Krinkels is al langer bezig met duurzaam gebruik van bestelauto’s. In Bestelauto magazine vertelde het bedrijf al eens over haar ervaringen met elektrische bestelauto’s. Nu gaat het bedrijf haar elektrische gereedschap onderweg opladen met zonnepanelen op het dak van haar bestelauto’s.

Krinkels werkt daarvoor samen met Stihl, leverancier van elektrisch gereedschap, Brover Bedrijfswageninrichting en Zeliox voor de stroomvoorziening en zonnepanelen.

Om ervoor te zorgen dat Krinkels de mobiliteit en werkwijze kan verduurzamen, heeft Brover Bedrijfswageninrichting geholpen bij het ontwikkelen van een mobiliteitsoplossing waarbij al het elektrisch gereedschap van Stil onderweg bijgeladen wordt. Met deze complete inrichting (met Zeliox stroomvoorziening) is het mogelijk dat de medewerker van Krinkels de volledige dag kan werken met zijn accumachines, zonder dat deze op hun vaste standplaats bijgeladen moeten worden.

Er is nu een Volkswagen Crafter afgeleverd aan Krinkels, de komende weken zullen nog een Mercedes Sprinter, Volkswagen Transporter en Volkswagen Crafter volgen. Ook deze bedrijfswagens zijn ingericht volgens hetzelfde concept.

Krinkels heeft heel bewust gekozen voor Zeliox i.c.m. de zonnepanelen op het dak, om zoveel mogelijk energie op te slaan. Met de opgeslagen energie worden alle sets Stihl batterijen onderweg op- en bijgeladen. Met deze manier van werken kunnen minder accu’s worden aangeschaft, blijven accu’s bij de bestelwagen, kan er altijd elektrisch gewerkt worden en is het niet meer nodig om accu’s te hamsteren.

De bedrijfswageninrichting van Krinkels is voorzien van diverse laadruimtebescherming, Aluca kasten met schophouder, een Zeliox stroomvoorziening (1800 Watt – 3,60 kWh) met vier zonnepanelen, extra lithium accupakket (2,25kWh), diverse verlichting, diverse elektra, diverse accessoires en autobelettering.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.