Nieuws

De gloednieuwe D-Max heeft een opnieuw getekend design met de nieuwste technologieën. Deze Japanse pick-up kennen we vooral als een werkpaard. Dat blijft hij ook gezien hij zijn gekende kracht en karakter blijft behouden. Wat betreft comfort is er veel gewijzigd. De nieuwe D-Max spreekt duidelijk een nieuw segment aan, wat betreft comfort en luxe past hij perfect in het rijtje van de luxe-SUV’s.

Isuzu bouwt naar eigen zeggen verder op de bestaande succesformule van de D-Max waar vooral kracht en karakter centraal staat. Het vermogen van 164 pk en het koppel van 360 Nm blijft behouden. Het trekvermogen van 3,5 ton blijft hetzelfde en in de laadbak kan je nog steeds meer dan 1 ton aan lading kwijt.

Met zijn nieuwe motor met toevoeging van AdBlue voldoet hij met zijn Euro6d Full motor aan de nieuwste milieunormen die pas in 2021 verplicht zullen zijn.

Ook aan de buitenkant van de D-Max werd flink gewerkt. Het nieuwe uiterlijk is stijlvoller. Naast de nieuwe LED koplampen, die de D-Max wat stoerder maken, werd ook de frontgrill wat groter en robuuster. Niet alleen de voorkant, maar de volledige wagen krijgt een nieuwe look.

Naast de wijzigingen aan de carrosserie, springt vooral de binnenkant in het oog. De Japanner kreeg een volledig nieuw interieur dat voorzien is van alle luxe. De ooit vooral robuuste D-Max is vanbinnen aangepast naar een hedendaags en stijlvol model. Bij de hertekening van het interieur werd er voornamelijk rekening gehouden met een betere ergonomie, meer gebruikscomfort en een luxueuze uitstraling. Ook de geluidsisolatie van de motor is drastisch aangepast. Dat Isuzu heeft ingezet op comfort is heel duidelijk. Op het luxemodel vinden we onder andere een 9 inch infotablet, een 8- voudig verstelbare chauffeursstoel met lendensteun, een 3D verstelbaar stuur, dual automatische airco en meerdere rijhulpsystemen.

Het nieuwe Dynamic Drive Platform van Isuzu bestaat onder andere uit een versterkte structuur, gewijzigde wielbasis, aangepaste vering en elektrische stuurbekrachtiging. Hierdoor hebben de Isuzu ingenieurs gezorgd dat deze nieuwe D-Max meer dan 20 procent aan stabiliteit wint en een baanbrekende wegligging heeft. Daardoor kan u met de D-Max bijzonder comfortabel en stabiel rijden, met of zonder een aanhanger van 3,5 ton.

Er werd ook gedacht aan de off-road liefhebbers van het merk. Met de verhoogde doorwaadhoogte van 800mm is de nieuwe D-Max ontworpen voor elk zwaar terrein. Bovendien werd Difflock standaard toegevoegd vanaf de LS versie.

Zoals steeds is veiligheid een van de grootste prioriteiten van Isuzu, ze lanceren daarom het ADAS-systeem dat bestaat uit verschillende veiligheden. Bij het nieuwe model zijn er kosten noch moeite gespaard. De nieuwe D-Max is zelfs uitgerust met een 8ste airbag tussen de voorzetels, een première in de sector. Hij is uitgerust met de modernste rijhulpsystemen waaronder Blind Spot Monitoring, Rear Cross Trafic Alert en Lane Assist. Deze pick-up zal als eerste de aller strengste EURO NCAP 2020 crashtest doorstaan.

Isuzu komt niet alleen met een volledig nieuwe D-Max, maar ook met een versie die ongezien is in de geschiedenis van Isuzu. Isuzu komt namelijk met een nieuwe luxeversie, de Isuzu D-Max V-Cross. Ongeacht dat dit model meer dan geschikt blijft voor het zware werk, trekt vooral het luxueuze en comfortabele aspect de aandacht. De V-Cross heeft een stijlvol lederen interieur in combinatie met de nieuwste technologie. Het is duidelijk dat Isuzu met dit model inzet op een combinatie tussen lifestyle en het zware werk. De V-Cross moet dan ook niet onderdoen voor dat van een moderne SUV. Dit model is verkrijgbaar in dubbele cabine met een automatische versnellingsbak. Hij is uitgerust met een style cover, maar kan indien gewenst ook met een andere cover geleverd worden.

Net zoals zijn voorganger zal de nieuwe D-Max leverbaar zijn in 3 koetswerkvarianten, Single Cab, Extended Cab en Double Cab. Daarnaast kan er ook een keuze gemaakt worden in de verschillende uitrustingsniveau’s. (L, LS, LSX en V-Cross).

Elk model geniet van een garantie van 5 jaar of 100.000km, wat tevens verlengd kan worden tot 200.000km.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.