Nieuws

Iveco heeft de Daily een update gegeven. Met de Iveco Driver Pal en Amazons Alexa is de connectiviteit weer een stukje uitgebreid. Maar de Daily heeft ook een nieuwe grille, een geoptimaliseerde aandrijflijn en Air Pro, een slimme luchtvering.

Iveco presenteerde de Daily-update via een online presentatie. Aan het uiterlijk van de nog altijd robuust ogende Daily is niet veel veranderd. Hij heeft weer eens een nieuwe grille gekregen en iets andere koplampen. De Daily moet een betere zit hebben met de stoelen met ‘memory foam’ oftewel traagschuim. Het schuim vormt zich naar het lichaam en verdeelt het gewicht gelijkmatig, waardoor drukpieken met maximaal 30 procent worden verminderd. Dit resulteert in ultiem comfort en beschermt tegen rugpijn. De zijsecties zijn verdikt met 15 mm schuim met hoge dichtheid om laterale insluiting te verbeteren, wat de veiligheid en de rijervaring verbetert. Langere mensen zullen comfortabeler rijden dankzij het 20 mm langere en 15 mm dikkere voorkussen op de zitting, wat betere ondersteuning biedt voor langere benen. De instap is opnieuw ontworpen om het gemakkelijker te maken om in en uit het voertuig te stappen.

Het meest interessant aan de nieuwe Daily is Air Pro, luchtvering die het rijden en werken met de Daily sterk moet verbeteren. De exclusieve Air Pro Continuous Damping Control (CDC) unit reageert vrijwel direct op het wegdek en berekent elke 10 milliseconden de ideale druk op elke schokdemper om de beste dynamische reactie te leveren. Vibraties in de auto verminderen door Air Pro met maar liefst 25 procent. De bestuurder kan Air Pro ook instellen naar persoonlijke voorkeur. De Air Pro ophanging maakt het laden en lossen eenvoudig en efficiënt en past de hoogte van het chassis van het voertuig in minder dan 10 seconden aan. Een geheugenfunctie zorgt er ook voor dat de uitlijning met laadperrons wordt onthouden. Air Pro is eenvoudig te beheren via een speciale draaischakelaar op het dashboard.

De Iveco Driver Pal moet het werken voor de bestuurder van de vernieuwde Daily makkelijker maken. Hij of zij kan met Amazons Alexa spraakopdrachten aan het voertuig geven. Het stelt de bestuurder in staat om zijn digitale leven aan boord te brengen, te communiceren met hun voertuig en en toegang te krijgen tot de geconnecteerde diensten van Iveco via spraakopdrachten via Amazon Alexa.

Iveco Driver Pal biedt twee diensten ontwikkeld met AWS Professional Services en het Alexa Auto team. De eerste, MyIVeco, stelt de bestuurder in staat om de voertuigstatus te controleren, het navigatiesysteem in te stellen en te beheren, indien nodig hulp te vragen om veiliger te rijden en brandstof te besparen. Driver Pal heeft ook toegang tot Iveco On, de connectivitydiensten van Iveco die handig kunnen zijn voor wagenparkbeheer. MyCommunity kan de bestuurder in contact brengen met andere weggebruikers, voor het uitwisselen van informatie over bijvoorbeeld verkeersomstandigheden.

Iveco heeft ook de aandrijflijn van de Daily aangepast. Naast de 3.0 liter F1C motor met vermogens van 160 tot 207 pk is er ook de 2,3 liter F1A motor, met vermogens van 116 tot 156 pk. Deze is nu gekoppeld aan dezelfde koppeling als de 3.0 liter motor, wat de kracht en duurzaamheid verbetert. Ook is er nu een nieuwe handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen. Die biedt de 2.3 liter motor een brandstofbesparing tot 6 procent, alsmede een koppel dat 15 procent hoger ligt dan voorheen. De 3.0 liter CNG motor van 136 pk blijkt ook leverbaar. De motoren van de Daily voldoen aan Euro 6 d en ook aan Euro VI e emissienormen. Om dat te bereiken maakt Iveco voor de Daily gebruik van een nieuw ontworpen SCR-nabehandelingssysteem met dubbele Adblue-injectie.

De vernieuwde Iveco Daily is vanaf nu te bestellen. De eerste exemplaren zullen in oktober van de band rollen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.