Nieuws

Foto’s: Lagevloerchassis MAN TGE bij Coxx

Coxx Mobile Systems toont op de IAA in het prototype van een lagevloerchassis voor de Volkswagen Crafter / MAN TGE. De start van de productie is naar verwachting eind 2018.

De MAN TGE en de VW Crafter worden hiermee voor het eerst leverbaar met een laag chassis. De chassishoogte is plm 49 centimeter (gemeten vanaf het wegdek). Als optie is luchtvering leverbaar, in dat geval is de chassishoogte in de laagste stand 41 cm. Ideaal voor onder andere distributie, je kunt dan namelijk laden en lossen met een oprijklep in plaats van een (veel zwaardere) laadlift.

De basismodellen voorwielaangedreven Volkswagen Crafter / MAN TGE chassis-cabines met laag Coxx X-Low chassis hebben een toelaatbaar gewicht (GVW) van 3500 kg. Hogere gewichtsklassen staan in de planning. Het Coxx chassis is gemaakt van hoge-sterktestaal zodat het uitstekend geschikt is voor taken van een zware bestelauto c.q. een lichte vrachtauto. Coxx produceert al jaren chassis tot 7,5 ton GVW voor onder andere de Fiat Ducato.

Het lagevloerchassis van Coxx is modulair samengesteld, daardoor kan het in uiteenlopende lengtes worden besteld. Ook de positie van de achteras en de breedte van het chassis kunnen op maat worden gemaakt.  Dankzij de laagste laadvloer, het lage eigen gewicht en het hoge draagvermogen is er veel belangstelling voor dit chassis van met name fabrikanten van distributie- en pakketauto’s, speciale voertuigen en campers.

Coxx en Volkswagen AG hebben een procedure opgestart voor type-goedkeuring van de Crafter / TGE met lagevloer-chassis. Partijen werken nauw samen om dit project zo snel mogelijk af te ronden en de uitlevering te beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.