Nieuws

LEAP24 heeft afgelopen woensdag een nieuw snellaadplein geopend op het bedrijventerrein de Marslanden in Zwolle. Wethouder Mobiliteit Gerdien Rots en Pelle Schlichting, medeoprichter van LEAP24, verrichtten de feestelijke openingshandeling bij een van de zes 160kW-snelladers.

Het snellaadstation van LEAP24 draagt bij aan de realisatie van emissievrij vervoer in Zwolle en omgeving. De gemeente Zwolle voert per 1-1-2025 een zero emissie zone in voor haar binnenstad. LEAP24 maakt het voor Zwolse ondernemers mogelijk om de overstap naar elektrisch vervoer te maken. Gelegen aan de Graham Bellstraat 43, beschikt het station over acht snelladers van 160kW, waardoor elektrische voertuigen snel kunnen laden en weer snel inzetbaar zijn. De ruime parkeervakken zorgen ervoor dat trucks, bestelauto’s maar ook personenauto’s makkelijk bij de laders terecht kunnen.

Pelle Schlichting, oprichter van LEAP24, benadrukt het belang van het nieuwe snellaadstation in de gemeente Zwolle: “We zijn verheugd om ons nieuwste snellaadstation in Zwolle te openen. Het is een volgende mijlpaal in onze missie om duurzame mobiliteit te bevorderen en elektrisch rijden te stimuleren. Met de strategische ligging op de Marslanden en in lijn met de toekomstige zero emissiezone van Zwolle dragen we bij aan een schonere en groenere toekomst voor bedrijven en individuele gebruikers van elektrische voertuigen.”

Het snellaadstation in Zwolle sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Zwolle, die tot doel heeft de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Met de opening van het snellaadstation zet LEAP24 een belangrijke stap in het ondersteunen van de zero emissiezone en het stimuleren van duurzame mobiliteit in Zwolle.

Wethouder Gerdien Rots spreekt haar waardering uit voor de inzet van LEAP24 en het belang van het snellaadstation voor de Marslanden en de zero emissiezone in Zwolle: “Natuurlijk ben ik blij met dit nieuwe, snelle laadstation op de Marslanden, dicht bij vele bedrijven. Want goede faciliteiten zoals een nabijgelegen laadstation is enorm belangrijk voor ondernemers om de stap te zetten naar duurzamere vormen van vervoer. Ik ben dan ook blij dat ik vandaag namens de gemeente Zwolle dit nieuwe snellaadstation mag openen en hoop dat vele ondernemers gebruik gaan maken van deze plek.”

Dankzij de nabijheid van belangrijke logistieke routes is het snellaadstation ideaal gelegen om aan de groeiende behoefte aan laadmogelijkheden te voldoen. De Marslanden is een belangrijk industriegebied met diverse bedrijven en logistieke activiteiten. Het snellaadstation van LEAP24 vormt een belangrijk onderdeel in het realiseren van een duurzamere en schonere leefomgeving in Zwolle.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.