Nieuws

Nissan zet een nieuwe stap met zijn strategie voor lichte bedrijfswagens en onthult een vernieuwd en hernoemd aanbod dat bestaat uit de Interstar, de Primastar en de nieuwe Townstar. Met deze drie modellen brengt Nissan eenheid in zijn aanbod van lichte bedrijfswagens voor Europa. Dit modellenaanbod biedt zakelijke klanten – zij zijn immers de basis van de strategie voor lichte bedrijfswagens – efficiënte mobiliteit.

De NV400 is omgedoopt tot Interstar en met dit model zorgt Nissan voor een sterkere aanwezigheid in het segment van de grote bestelbussen. De scherper gelijnde NV300 krijgt de naam Primastar en is de middelgrote optie, terwijl Nissan het segment van de compacte bestelbussen bedient met de volledig nieuwe Townstar.

“Met dit toonaangevende aanbod van lichte bedrijfswagens blijft Nissan ondersteuning bieden aan ondernemers, zowel vandaag als in de toekomst. Dankzij uitgebreide configuratiemogelijkheden biedt het vernieuwde aanbod voor iedere zakelijke uitdaging een oplossing. Van de grote Interstar via de veelzijdige middelgrote Primastar tot de compacte, innovatieve nieuwe Townstar. We luisteren naar onze klanten en blijven voldoen aan hun uiteenlopende behoeften”, zegt Emmanuelle Serazin, LCV & Corporate Sales Director van Nissan Europe.

Als onderdeel van het Nissan NEXT-transformatieplan versterkt het vernieuwde aanbod de slagkracht van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Het zorgt voor concurrentievoordelen die het mogelijk maken om het marktaandeel in Europa in de loop naar 2025 te vergroten.

“We geven prioriteit aan ons bedrijfswagenaanbod en maken gebruik van de kwaliteiten en expertise van de Alliantie om duurzame groei te bereiken. Met de nieuwe Townstar heeft het Nissan-design een nog hoger niveau bereikt en in combinatie met de unieke technologie versterkt Nissan daarmee zijn aanwezigheid in de markt van lichte bedrijfswagens”, zegt Serazin.

Als leider op het gebied van elektrische lichte bedrijfswagens borduurt Nissan voort op zijn expertise en sterke historie op gebied van elektrificatie. Een volledig elektrische versie van de nieuwe Townstar volgt de baanbrekende e-NV200 op, een van de eerste elektrische bedrijfswagens in massaproductie. Met op de Ariya geïnspireerde designdetails, zoals de kenmerkende koplampen en het iconische Kumiko-patroon in het front, is de Nissan Townstar een geavanceerd aanbod.

De aanzienlijk verbeterde Primastar onderscheidt zich met een scherp en dynamisch design, dankzij de nieuwe in elkaar grijpende grille, LED-koplampen en (optionele) lichtmetalen 17-inchwielen. Ook is hij voorzien van nieuwe Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) die het comfort en de veiligheid verder verbeteren. Bijvoorbeeld met Blind Spot Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition, Adaptive Cruise Control en Intelligent Emergency Braking.

De middelgrote Primastar beschikt met de reeks motoren die voldoen aan de Euro 6d-emissienorm over meer vermogen. Daarmee profiteren klanten van de nieuwste lage-emissie-aandrijftechnologie, met zowel handgeschakelde als automatische transmissies met dubbele koppeling.

Nissan blijft zich inzetten om bedrijven te helpen om toekomstbestendig te worden. Daarom wordt ieder model van het vernieuwde aanbod voor extra gemoedsrust geleverd met een in heel Europa geldige toonaangevende 5 jaar garantie.

Elektrificatie zal in de markt van lichte bedrijfswagens een steeds grotere rol gaan spelen. Het nieuwe aanbod lichte bedrijfswagens van Nissan helpt bedrijven toekomstbestendig te worden.

De nieuwe Townstar is het eerste Europese model dat het nieuwe Nissan-logo draagt en belichaamt het innovatieve design en de technologie van Nissan. De nieuwe compacte bedrijfswagen wordt in de fabriek in Maubeuge (Noord-Frankrijk) gebouwd op het CMF-CD-platform van de Alliantie en is het begin van een nieuw tijdperk voor lichte bedrijfswagens van Nissan.

De Nissan Townstar bouwt voort op het succes van de Nissan e-NV200, een pionier en toonaangevend op de markt van elektrische lichte bedrijfswagens. De volledig elektrische Townstar is nog verder geoptimaliseerd voor de behoeften van zijn berijders. Met een verbeterde batterij van 44 kWh, geavanceerde technologie en lage gebruikskosten is deze elektrische Townstar zeer efficiënt en duurzaam.

“Met een efficiënte aandrijflijn, een ergonomisch design en unieke technologieën is de nieuwe Townstar volledig uitgerust om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van klanten”, zegt Emmanuelle Serazin. “Met steeds strengere emissienormen, meer milieuzones en de grotere vraag naar last-mile delivery gaan zowel grote als kleine bedrijven op zoek naar effectieve en duurzame oplossingen om concurrerend te blijven”, vervolgt Serazin.

De nieuwe Nissan Townstar is ontwikkeld voor optimale efficiëntie en veelzijdigheid in stedelijke gebieden. Om aan de uiteenlopende behoeften van de klant te voldoen, wordt hij leverbaar in zowel bestel- als personenuitvoering.

De volledig elektrische Townstar – die de Nissan e-NV200 vervangt – profiteert van de uitgebreide ervaring van Nissan op het gebied van elektrisch aangedreven lichte bedrijfswagens. De Townstar is voorzien van geavanceerde technologie en een batterij met een capaciteit van 44 kWh. Hij combineert intelligent energiemanagement met effectieve batterijkoeling in een geoptimaliseerd pakket. De Townstar heeft een actieradius tot 285 km (onder voorbehoud van homologatie). Hij beschikt over een vermogen van 90 kW (122 pk) en het koppel bedraagt 245 Nm.

Dankzij meer dan twintig nieuwe technologieën past de Nissan Townstar naadloos in het dagelijks leven van zijn gebruikers. De Townstar biedt zijn bestuurder rust en vertrouwen met een breed gamma veiligheidstechnologieën en geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen. Onder meer Side Wind Assist, Trailer Sway Assist, Intelligent Emergency Braking met herkenning van voetgangers en fietsers, Junction Assist, Hands-Free Parking en Intelligent Cruise Control maken de Townstar toonaangevend in zijn klasse.

Voor het eerst past Nissan de Around View Monitor (AVM) toe in het segment van lichte bedrijfswagens. Met behulp van diverse camera’s toont het systeem op de display een 360o-overzicht van het gebied rond de auto. Zo kan de bestuurder ook in de stad zorgeloos manoeuvreren.

De Townstar is voorzien van het innovatieve en geavanceerde bestuurdersassistentiesysteem ProPilot, dat de bestuurder ondersteuning biedt op de snelweg. Zo nodig brengt ProPilot de Townstar in druk verkeer volledig tot stilstand en laat hem vervolgens weer optrekken om de voorganger automatisch te volgen. ProPilot houdt de Townstar in het midden van de rijstrook, zelfs in flauwe bochten.

Gemakkelijke connectiviteitsfuncties, zoals E-Call, Apple CarPlay/Android Auto en het draadloos opladen van smartphones, zijn direct vanaf de introductie leverbaar. Daarnaast zijn ook verder verbeterde Connected Services beschikbaar. Deze diensten zijn te gebruiken via de 8-inch touchscreen die in de volledig elektrische Townstar naast het 10-inch instrumentarium van de bestuurder bevindt.

 De Nissan Townstar wordt gebouwd op het CMF-CD-platform van de Alliantie Renault-Nissan en is vanaf het begin ontworpen met kwaliteit en functionaliteit als prioriteit. Hij draagt bovendien als eerste Europese model het nieuwe Nissan-merklogo. Ook is de Townstar het eerste model dat wordt geïntroduceerd als onderdeel van het Nissan NEXT transformatieplan, waarbij duurzame winst en groei bij alle activiteiten van het merk centraal staan.

De besteluitvoering van de nieuwe Townstar is ontwikkeld om perfect te voldoen aan de behoeften van klanten zoals mkb’ers, die zoeken naar veelzijdigheid, gemak, ruimte en laadvermogen. Bovendien heeft de Townstar een handsfree parkeersysteem dat het parkeren in de stad gemakkelijker maakt.

De personenuitvoering van de nieuwe Townstar voorziet gezinnen van tot wel 755 liter aan bagageruimte. De Nissan Townstar verwelkomt zijn inzittenden met het comfort van een personenauto, verfijnde stoelen en portierbekleding en een moderne afwerking van de middenconsole en het instrumentenpaneel. Ook is er een uitgebreide veiligheidsuitrusting met onder meer een gordelverklikker, Automatic Emergency breaking system, Lane Keep Assist, Blind Spot Intervention en Traffic Sign Recognition.

De Townstar heeft esthetische verwijzingen naar de Ariya, zoals de kenmerkende standaard LED-koplampen en de aerodynamische voorzijde met Kumiko-patroon en een fris V-motion-design met dagrijverlichting.

De Townstar heeft een laadruimte van maximaal 3,9 m3, goed voor twee Euro-pallets en maximaal 800 kg lading. De aandrijflijnen maken een trekgewicht van maximaal 1.500 kg mogelijk. Zo is de Townstar geschikt voor allerlei toepassingen.

De laadruimte is toegankelijk via grote schuifdeuren aan de zijkant en aan de achterzijde naar wens via een achterklep of ongelijke deuren die in de verhouding 60:40 over 180o zijn open te draaien. Ook zijn er slimme opbergmogelijkheden en is een specifieke ruimte voor kantoorspullen aan boord.

Goed aan de bestelauto’s van Nissan is dat er altijd garantie geldt van vijf jaar of 160.000 km in heel Europa en acht jaar of 160.000 km garantie op de batterij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.