Nieuws

In coronatijd kun je als favoriete oom, tante, opa of oma niet op bezoek bij familie. Geen nood, Volkswagen zorgt met de Bulli in Playmobil-uitvoering dat je populariteit tot ver na COVID-19 gehandhaaft blijft.

Voor het eerst is er nu ook een Volkswagen T1 ‘Bulli’ in Playmobil-formaat (schaal circa 1:18). Ondanks het mini-formaat van deze cultauto is er veel aandacht voor detail, aangezien er een echt exemplaar als voorbeeld diende: een T1-camper uit 1962 uit de collectie van Volkswagen Bedrijfswagens Oldtimer in Hannover.

Playmobil noemt het model simpelweg Volkswagen T1 camper. Liefhebbers van jong tot oud zullen daarentegen ongetwijfeld liefdevol praten over hun ‘PlaymoBulli’. Deze nieuwste aanwinst in de Playmobil-collectie is een kampeerbus in beigegrijs/zegellakrood die de speelgoedfabrikant uit het Duitse Zirndorf in samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens met veel aandacht voor detail heeft ‘gekrompen’. Het model is gebaseerd op een echte ‘Bulli’: de T1 camper ‘Henrik the Red’ uit 1962 uit de collectie van Volkswagen Bedrijfswagens. De zitbank klapt omhoog en het tafeltje en de kastjes werken natuurgetrouw. Ze zijn zelfs gevuld met etenswaar en kampeergerei. Achter het motordeksel is de motor goed herkenbaar – een klassieke luchtgekoelde viercilinder boxer uiteraard.

De positieve reactie van de fancommunity op de Playmobil ‘Bulli’ blijkt uit de vele posts op social media. Meteen na het verschijnen lieten liefhebbers van over de hele wereld op foto’s en video’s hun aanwinst zien en deelden hun enthousiasme in talloze reacties.

De T1 camper is inmiddels te bestellen in de webshop van Volkswagen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.