Nieuws

SsangYong presenteert in Genève de Musso Grand, een verlengde versie van de Musso pick-up. De Musso Grand heeft nu plek voor een achterbank èn een fatsoenlijke laadbak.

De Musso Grand steunt op dezelfde architectuur als de nieuwe Rexton en Musso, en gebruikt dezelfde body-on-frame-constructie.

Na de lancering van de Musso introduceert SsangYong nu dus ook de Musso Grand, de pick-up met verlengd koetswerk. Die heeft een langere wielbasis van 3.210 millimeter (110 millimeter meer dan de standaard Musso), een langere laadbak van 1.610 millimeter (tegenover 1.300 millimeter), een groter laadvolume van 1.262 liter en een laadvermogen tot 1.062 kilo, tegenover 850 kilo standaard. De laadruimte is breed genoeg om een europallet te vervoeren. Het bevat bovendien 12V/120W-stekkers en draaibare haken om voorwerpen zoals werktuigen en uitrusting te kunnen vastmaken.

De Musso Grand is ontwikkeld om passagiers comfortabel en goederen veilig te vervoeren. Hij combineert een crew-cab-koetswerk met vijf zitplaatsen met een veel groter laadruim. Die combinatie van een SUT en een personenwagen toont dat de Musso Grand is ontworpen om stijl, prestaties en comfort te bieden aan de bestuurder en zijn gezin of collega’s, gecombineerd met een grote veelzijdigheid in de laadmogelijkheden.

Klik op de foto’s voor groter beeld

De Musso Grand wordt aangedreven door dezelfde e-XDi220-motor als de Rexton en de Musso, met een maximumvermogen van 181 pk bij 4.000 t/min en een maximumkoppel van 400 Nm bij 1.400 tot 2.800 t/min. Hij is verkrijgbaar met een manuele zesversnellingsbak of een Aisin-zestrapsautomaat voor een uitmuntende krachtoverbrenging en duurzaamheid.

De Musso Grand is rijkelijk uitgerust en geniet veiligheidssystemen zoals rijstrookwisselassistentie, waarschuwing bij achteropkomend dwarsverkeer en dodehoekwaarschuwing om ongevallen te helpen voorkomen.

Binnenin is de Musso Grand verrassend goed uitgerust in vergelijking met andere SUT’s en pick-ups, terwijl hij veel schouder- en beenruimte biedt en de stoelen met nappaleer zijn bekleed voor luxe en comfort. Er is een hypermodern infotainmentsysteem gemonteerd dat beschikt over een hd-scherm van 9,2 duim, Apple CarPlay, Android Auto, wifi-spiegelfunctie en bluetoothconnectiviteit.

Na zijn Europese debuut in Genève zal de Musso op korte termijn op de markt komen in Europa en de rest van de wereld. Het is nog niet bekend of de Musso Grand, verlengd en wel, volgens de Nederlandse fiscale regels op grijs kenteken leverbaar zal zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.