Nieuws

Speciaal voor de beurs Véhicules De Loisirs (VDL) heeft Peugeot zijn Boxer bestelauto omgetoverd tot een echte offroad avonturiers camper. Eerder liet Peugeot al een Rifter 4×4 Concept zien, voorzien van Dangel vierwielaandrijving, speciale banden en verhoogde bodemvrijheid. Net als de Rifter is ook de Boxer nu klaar om de gebaande paden te verlaten.

De ruimte achter de voorste stoelen is door Peugeot gebruikt om drie personen comfortabel te laten reizen. Bovendien kan er een PEUGEOT eM02 FS Powertube elektrische mountainbike achterop worden geplaatst en een kano op het imperiaal.

Peugeot heeft getracht te breken met de standaardindeling van een camper en het exterieur een stoere uitstraling en het interieur een frisse atmosfeer te geven. Daarbij is gelet op duurzaamheid. De vloer van de Boxer 4×4 Concept bestaat bijvoorbeeld uit 100 procent gerecycled materiaal en is bovendien 100 procent recyclebaar.

Om de natuur ook op een duurzame manier te verkennen voldoet de Boxer 4×4 aan de meest recente emissienormen met een FAP en SCR en is hij conform de laatst geldende Euro6D-TEMP norm.

Vanzelfsprekend bij Peugeot en 4×4 is ook hier Dangel verantwoordelijk voor de vierwielaandrijving. Er kan gekozen worden uit 2-wielaandrijving, 4-wielaandrijving en als het echt ruig wordt Lock-modus met een geblokkeerde achteras.

Vier high-performance banden verhogen de efficiency van de 4 aangedreven wielen. De Boxer 4×4 staat op all-terrain banden geleverd door BF Goodrich. De bodemvrijheid is aan de voorzijde met 30 millimeter verhoogd en achter met 50 millimeter.

De Boxer 4×4 Concept wordt aangedreven door een BlueHDi 165 motor dieselmotor, gecombineerd met een handgeschakelde bak met 6 versnellingen. Zo is er een koppel van 370 Nm beschikbaar.

Verdwalen in het bos moet onmogelijk zijn met een 9 inch touch screen en een navigatiesysteem waarin de afmetingen van de auto kunnen worden ingevoerd om wegen waar beperkingen met betrekking tot afmetingen gelden te vermijden. Het navigatiesysteem is compatible met de real time verkeersinformatie-app WAZE, heeft ruimte voor de aansluiting van twee telefoons tegelijkertijd, en geeft de beelden van de twee HD multiview camera’s weer om uitstekend zicht op de directe omgeving te houden.

De Peugeot Boxer 4×4 Concept zal zijn wereldpremière beleven op de ‘Véhicules de Loisirs‘-beurs in Parijs in Le Bourget van 28 september tot en met 6 oktober 2019.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.