Nieuws

Op de Reinigings Demo Dagen in Soesterberg, op 5 en 6 juni, laat Veldhuizen Wagenbouw een oprij-Clixtar zien op basis van de Mercedes-Benz Sprinter met een verlaagd chassis.

Met de introductie van de Sprinter met het verlaagde chassis ontstaat de mogelijkheid om een lage Clixtar te ontwikkelen. Als basis-auto heeft Veldhuizen gekozen voor een Sprinter trekker 314 met een chassis hoogte van 56 cm. Op dit chassis is een verlaagd schotelframe ontworpen met een schotelhoogte van slechts 70 cm.

De 5 ton oplegger op deze lage auto is gebouwd met 1.500 kg schoteldruk en een luchtgeremde 3.500 kg as. Op deze as zitten de verlaagde banden 205/65 R 17,5” gemonteerd waardoor de laadvloer slechts 80 cm hoog is.

De oplegger is luchtgeveerd en schuin aflopend zodat de oprijhoogte maar 52 cm is. Met een oprijhoek vanaf 12° is de oplegger zeer geschikt voor het transport van grasmaaiers, wielladers en tractoren.

De trekker-oplegger combinatie is ontwikkeld voor een laadvermogen van 3.700 kg en mag met B+E rijbewijs gereden worden. Wie geïnteresseerd is kan nu alvorens er wellicht een te kopen bij Veldhuizen er eerst eentje huren, want de verhuur-afdeling van Veldhuizen heeft vijf van deze oprij-Clixtars in de verhuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.