Nieuws

Ford gaat de meest extreme versie van de Ranger pick-up, de Ranger Raptor, vanaf midden volgend jaar ook in Europa verkopen. De Ranger Raptor maakt zijn debuut op de vakbeurs Gamescom in Keulen.

Een debuut op een games-event is niet zo gek want de Ranger Raptor speelt de badass hoofdrol in de nieuwe game Forza Horizon 4. Wie niet alleen online maar ook in real life met de Ranger Raptor wil scheuren, moet nog even wachten tot 2019, maar deze pick-up is het wachten ook wel waard.

De Ranger Raptor is ontwikkeld door de race-afdeling Ford Performance en heeft een speciaal ontwikkeld onderstel dat het allerzwaarste terrein aankan. Tegelijk is een ophanging gemonteerd die het mogelijk ook op hoge snelheid door het terrein te razen. De Ranger Raptor heeft onder de motorkap Fords EcoBlue 2.0 diesel liggen, goed voor 213 pk en een koppel van 500 Nm. De Ranger Raptor is voorzien van een 10-gangs automatische versnellingsbak.

Vergeet alles wat je denkt te weten over pick-ups”, zegt Leo Roeks, Ford Performance Director, Europe. “Onze nieuwe Ranger Raptor is een ander ras – een volbloed woestijnracer en extreme lifestyle off-roader  die met de besten onder de zwaarste arbeidsomstandigheden kan trekken, slepen en zwoegen.”

Het nieuwe agressieve ontwerp van de Ranger Raptor is gevat  in Ford Performance Blue met contrastrijke Dyno Gray-accenten. De grille is geïnspireerd door de Ford F150 Raptor. Ford Performance DNA is ook aanwezig in het interieur. De versterkte stoelen zijn speciaal ontworpen voor steun bij off-road hogesnelheid, met een kussen met dubbele stevigheid voor ultiem comfort en suède-effectmaterialen voor verbeterde grip.

Om in het terrein altijd vooruit te komen heeft de Ranger Raptor een Terrain Management Systeem met zes modi, van normaal voor comfort, brandstofverbruik en rij-eigenschappen, tot de Baja-modus, waarbij het onderstel zo wordt afgesteld dat offroad-prestaties als in de Baja Rally mogelijk zijn.

“De nieuwe Ranger Raptor levert alle tools waar een thrill-seeker om zou kunnen vragen,” zegt Roeks. “De Ranger Raptor is als een motorcrossfiets, sneeuwscooter en een ATV in één – het is de ultieme avontuurlijke pick-up.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.