Nieuws

Op het Britse Goodwood Festival of Speed laat Ford Pro een ongekende SuperVan zien. Ford zet daarmee een lange historie van ‘superbusjes’ voort, maar deze versie is voor het eerst elektrisch èn ongekend krachtig: hij heeft 2000 pk!

De Ford Electric Supervan is gebaseerd op de nieuwe E-Transit Custom, maar hij is in alles de overtreffende trap daarvan. Hij laat ook zien wat ultra high perfomance is als het gaat om elektrisch rijden. De Ford Electric Supervan heeft vier elektrische motoren, een 50 kWh groot accupakket en dit is gekoppeld aan een uitgekiend controlesysteem goed voor ongeveer 2000 pk en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in nog geen twee seconden. Het racebusje is gebaseerd op onderdelen van de E-Transit Custo, maar heeft een speciaal geprepareerd chassis. In de cabine heeft de chauffeur annex coureur touchscreentechnologie in combinatie met Fords SYNC connectivity. De bestuurder heeft de beschikking over diverse rijmodi en ook regeneratie.

De 50 kWh grote accu’s zijn volgens Ford Pro in 45 minuten weer op te laden met een snellader. De actieradius van de Ford Electric Supervan is door Ford Pro niet vrijgegeven…

De Ford Electric Supervan wordt gepresenteerd op het Goodwood Festival of Speed, samen met de nieuwe Ford Ranger Raptor.

De Electric Supervan is de nieuwste superbus in een fraaie traditie van Ford. De eerste SuperVan van Ford werd onthuld in 1971 en was voorzien van een middenmotor die was overgenomen van de Le Mans-winnende Ford GT40 om een Transit Mk. 1 te creëren die zijn gelijke niet kende. De formule werd verder doorgetrokken voor SuperVan 2; een glasvezel versie van de Transit Mk. 2 carrosserie werd over de monocoque en 590 PS Cosworth V8 van Ford’s C100 raceauto gedrapeerd. Dit voertuig werd later herboren als de gefacelifte Transit Mk. 3 lookalike SuperVan 3, aangedreven door een gierende 650 pk Cosworth HB motor die werd gedeeld met Formule 1 wagens uit die tijd.

“Bij Ford Pro draait alles om het versnellen van de productiviteit voor onze klanten – dus waarom niet een nieuwe Electric SuperVan creëren die de kracht van elektrificatie en connectiviteit bewijst,” aldus Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europa. “Dit ongelooflijke demonstratievoertuig tilt de geavanceerde engineering en het onderscheidende uiterlijk van E-Transit Custom naar een heel nieuw niveau, en is het hogesnelheidsbewijs van de kracht van Ford Pro’s connected services ecosysteem.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.