Nieuws

Ford trekt het doek van de nieuwe Ranger, modeljaar 2019. De pick-up heeft een update gekregen die vooral de aandrijflijn en assistentiesystemen betreft. Grootste nieuws is een volledig nieuwe 2.0 dieselmotor, voor het hoogste vermogen voorzien van een dubbele turbocharger.

De nieuwe 2.0 liter EcoBlue diesel heeft SCR om zo weinig mogelijk emissie uit te stoten en kan, afhankelijk van de transmissie, tot wel 9 procent zuiniger zijn. De 2.0 liter EcoBlue is er in drie vermogensvarianten. De lichtste variant levert 130 pk en 340 Nm koppel. Een andere variant heeft 170 ok en 420 Nm. Deze twee versies hebben een enkele turbo, wel met variabele geometrie. Topper van het motorprogramma is de 2.0 liter EcoBlue diesel met een dubbele turbo met variabele turbocharger, goed voor 213 pk en 500 Nm. De nieuwe 2.0 liter EcoBlue diesel vervangt de 2.2 liter diesel plus de 3.2 liter dieselmotor die tot nu toe gemonteerd waren in de Ford Ranger.

De nieuwe motor is leverbaar met een zesgangs handgeschakelde versnellingsbak. De 170 en 213 pk-versies kunnen ook geleverd worden met de nieuwe 10 traps automaat. De combinatie van diesel en handbak levert een potentiële brandstofbesparing van 4 procent op ten opzichte van de vorige aandrijflijn, bij de automaat loopt dat op tot 9 procent.

De Ranger blijft leverbaar als enkele cabine, Super Cab en Double Cab en is voorzien van de nieuwste assisentie- en comfortystemen. SYNC3 en Ford Pass Connect zijn daar voorbeelden van. Ford Pass geeft de wagenparkbeheerder inzicht in de technische staat van het voertuig, zijn locatie en hij kan de Ranger op afstand ontgrendelen. Het onboard modem van Ford Pass geeft de mogelijkheid van de auto een Wi-Fi hotspot te maken voor wel 10 mobiele apparaten. Verder heeft de Ranger als eerste in zijn klasse volgens Ford Pre-Collision Assist met voetgangerherkenning en standaaard een Intelligent Speed Limiter. Active Park Assist is ook verkrijgbaar.

Wat gebleven is aan de Ranger: zijn goede terreineigenschappen, met de mogelijkheden om door 80 cm diep water te rijden en hellingshoeken van 29 graden voor en 21 graden achter. De bodemvrijheid bedraagt 23 centimeter. Het laadvermogen bedraagt maximaal 1252 kg. De Ranger kan 3.500 kg trekken, en het maakt niet uit wat je trekt, laat Ford zien in het volgende filmpje.

Gebleven in de Ranger-familie is het topmodel Wildtrak, voorzien van een zoals altijd extra opvallend interieur en exterieur voor een bijzondere sportieve beleving. De Ranger Limited en de Wildtrak hebben een laadklep die eenvoudiger te sluiten is en voortaan centraal te vergrendelen is samen met de deuren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.