Nieuws

Op de Autosalon van Brussel presenteert Nissan een conceptversie van de NV300 die volledig is ingericht voor timmermannen en andere houtprofessionals.

De ‘timmermansversie’ van de NV300 bevat tal van praktische en innovatieve functies en illustreert hoe volgens Nissan hoe een bestelauto van het Japanse merk een partner kan zijn voor professionals in elke sector of branche.

De uitrusting van de NV300 Concept is ontwikkeld en gemaakt in een samenwerking tussen Nissan en Studio Hardie, een gerenommeerde Britse ontwerpstudio.

De NV300 Concept-van is uitgerust met een geïntegreerde draagbare werkaccu genaamd Nissan Energy ROAM – een alles-in-één, weersbestendig power pack dat zorgt voor gemakkelijke, emissievrije en stille stroom tijdens het rijden. Met een opslagcapaciteit van 700 Wh en een maximaal uitgangsvermogen van 1kW is deze draagbare powerbank een ultramoderne energiebundel voor mobiele professionals. Voor een houtbewerker die regelmatig van klus wisselt is de Energy ROAM een apparaat dat hem in staat stelt om zijn apparatuur – van boormachine tot tablet, efficiënt van energie te voorzien. De Energy ROAM bestaat uit tweedehands accu’s die afkomstig zijn uit Nissans Leaf die aan het einde van hun levensduur zijn gekomen. Het powerpack kan zelfs worden opgeladen met behulp van een accessoire voor zonnepanelen – zoals gemonteerd op het dak van de NV300 Concept-bestelwagen – waardoor het een echt ‘off-grid’ stroomoplossing is.

Francesco Giacalone, LCV Planning en Marketing directeur, Nissan Europe: “Met de NV300 Concept-van denkt Nissan echt na over de toekomst van de bedrijfswagen als een authentieke partner voor zakelijke klanten. Hij is praktisch en veelzijdig, maar ook innovatief en zelfvoorzienend met de toevoeging van Nissan Energy ROAM. We geloven dat het een enorm potentieel heeft in de LCV-sector en een belangrijke onderscheidende factor is voor bedrijfsvoertuigen van Nissan.”

De NV300 Concept-van is volgens Nissan een goed voorbeeld van de nieuwe mogelijkheden die Nissan ooit zou kunnen leveren aan commerciële klanten. De gepersonaliseerde laadruimte omvat innovaties zoals een geïntegreerde touchscreen computer, draaistoelen op de vloerrails, ruimtebesparende op maat gemaakte opberging en LED-verlichting in het plafond. Dat alles, natuurlijk, uitgevoerd in hout. Het ziet er fraai uit, maar bedrijfsauto-inrichtingen van hout zijn aantoonbaar minder veilig dan de reguliere inrichtingen. Dat maakt de inrichting van deze concept-Nissan waarschijnlijk moeilijk inzetbaar in de praktijk, hoe fraai het er ook allemaal uitziet.

Nissan Energy ROAM is een vervolg op draagbare power zoals die ook te zien is in de Nissan Navara Dark Sky en Nissan Navara EnGuard-concepten, onthuld op de Hannover Motor Show 2018 en 2016 respectievelijk. Het is nog een ander praktisch voorbeeld van Nissan Intelligent Mobility en hoe Nissan zijn accutechnologie en EV-expertise wil toepassen op volledig nieuwe zakelijke gebieden.

Nissan Energy ROAM is ontworpen voor zowel professioneel als recreatief gebruik en biedt een schone, duurzame oplossing voor klanten die onderweg elektriciteit nodig hebben. Het zal in de lente van 2019 op Europese markten worden gelanceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.