Nieuws

UPDATE: e-Crafter ook als pick-up en kipper

2

De elektrisch aangedreven Volkswagen e-Crafter is er nu ook als pick-up. Daarbij is er keuze uit drie configuraties: een versie met vaste open laadbak, een kipper en een veegvuil-kipper. Daarmee staat de e-Crafter Pick-up aan de basis van duurzame maatwerkoplossingen voor bijvoorbeeld gemeentediensten, hoveniers en sociale werkplaatsen.

De elektrische aandrijflijn van de e-Crafter Pick-up is dezelfde als die van de gesloten bestelwagen. De e-Crafter Pick-up rijdt daarom comfortabel, fluisterstil en geheel emissievrij. Die combinatie van factoren maakt hem uitermate geschikt voor gebruik in de stad. En dankzij de actieradius en de mogelijkheid tot snelladen (45 minuten volstaan voor het tot 80% laden van de accu) kan het werk altijd door gaan.

De e-Crafter Pick-up is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld hoveniers en plantsoenendiensten: de inwendige afmetingen van de laadbak zijn 3,26 x 2,04 meter. De e-Crafter Pick-up heeft een laadvermogen van circa 820 kg, dat van de Kipper bedraagt 740 kg. Neerklapbare zijborden van geanodiseerd aluminium dragen bij aan maximaal gebruiksgemak en handige sjorogen (DIN EN 12640) maken het eenvoudig om ladingen stevig en veilig vast te zetten. De laadbak bestaat uit een aluminium vloer met geïntegreerde sjorogen en opklapbare zij- en achterwanden van aluminium (30 cm hoog). Het kopschot is 50 cm hoog. Als kipper is de kiepfunctie te bedienen met een afstandsbediening vanuit de cabine. Door de beschikbaarheid van opties als een palenrek, touwhaken, een opklapbare opstap en een bezemkast is de e-Crafter Pick-up tot in detail te configureren voor elke inzet.

De ombouw tot e-Crafter Pick-up wordt gerealiseerd in samenwerking met Veth Automotive. De ombouw tot pick-up en kipper is goedgekeurd door fabrikant Volkswagen Nutzfahrzeuge. Dat betekent dat de e-Crafter Pick-up voldoet aan alle door Volkswagen Nutzfahrzeuge gestelde hoge kwaliteits- en veiligheidseisen én dat alle garanties ook na ombouw van kracht zijn en blijven.

De ombouw van de e-Crafter kost 13.330 euro voor de Pick-up en 14.950 euro voor de Kipper.

Ondernemers die een e-Crafter Pick-up of Kipper inzetten, kunnen naast alle wettelijke subsidies en milieuaftrekvoordelen rekenen op nog eens een extra duurzaamheidpremie van 6.750 euro van Volkswagen Bedrijfswagens.

De uitvoering stond niet op de virtuele stand van Volkswagen, maar de e-Crafter is ook te krijgen als chassis-cabine met een box-opbouw, naar wens voorzien van een laadklep.

Alle ombouwvarianten van de e-Crafter kunnen door Veth in 4 tot 6 weken worden geleverd. De garantie van de Volkswagen e-Crafter blijft daarbij twee jaar.


2 reacties op “UPDATE: e-Crafter ook als pick-up en kipper

 1. Rob Weening schreef:

  Hallo,

  Ik wil graag wat meer info over de e-crafter.
  Ik zie alleen maar wagens met enkele cabine en open laadbak.
  En mij gaat het om een dubbele cabine en open laadbak.
  Zou ik daar wat meer info over mogen?
  Bij voorbaat mijn dank.

  Rob Weening.

 2. Arjan Velthoven schreef:

  Geachte heer Weening,

  Dank voor uw bericht. Voor de meeste up-to-date info kunt u zich het beste wenden tot de Volkswagen-dealer https://www.vwbedrijfswagens.nl/nl/modellen/maatwerk/carrosseriebouw.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.