Nieuws

De Volkswagen e-Crafter draait alweer een tijdje mee in de markt van elektrische bestelauto’s, maar hij was tot nu enkel leverbaar als gesloten bestelauto. Tot nu, want Volkswagen introduceerde op haar virtuele IAA chassis-cabineversies van de e-Crafter, gebouwd door Veth Automotive uit Duiven.

Veth is een gewaardeerd partner van Volkswagen, want in het verleden mocht Veth ook de Amarok ombouwen naar een iets langere specificatie.

De e-Crafter is er in chassis-cabine in drie versies: met een plat chassis (voor ombouw naar eigen keuze), met een open laadbak en met diezelfde laadbak maar dan als kipper. De laadbak bestaat uit een aluminium vloer met geïntegreerde sjorogen en opklapbare zij- en achterwanden van aluminium (30 cm hoog). Het kopschot is 50 cm hoog. Als kipper is de kiepfunctie te bedienen met een afstandsbediening vanuit de cabine. Het laadvermogen van de kipper bedraagt ca. 742 kg. Het maximale laadvermogen van de chassis-cabine e-Crafter is 820 kg. 

De uitvoering stond niet op de virtuele stand van Volkswagen, maar de e-Crafter is ook te krijgen als chassis-cabine met een box-opbouw, naar wens voorzien van een laadklep.

Alle ombouwvarianten van de e-Crafter kunnen door Veth in 4 tot 6 weken worden geleverd. De garantie van de Volkswagen e-Crafter blijft daarbij twee jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.