Nieuws

Foto’s: Volkswagen brengt licht in Hannover

Voor de vierde keer deden tientallen Volkswagen bussen, VW kevers en andere klassieke auto’s versierd met feeërieke lichtjes de straten van Hannover in een fonkelende zee van lichtjes veranderen. Afgelopen zaterdag reden de rijkelijk versierde voertuigen vanaf de Trammplatz. De route van het konvooi liep langs de opera, de Osterstrasse en de Karmarschstrasse, rond het Maschpark en terug naar de Trammplatz. De volledig elektrische ID. Buzz nam voor het eerst deel aan de Twinkle Light Cruise.

“Voor Volkswagen Bedrijfswagens oldtimers is de deelname aan de Twinkle Light Cruise al een beetje een adventstraditie geworden”, vertelt Tobias Twele, projectmanager bij Volkswagen Bedrijfswagens oldtimers. “Als het buiten koud en donker is, komt de kerstgedachte met de lichtgevende Bullis recht de stad in gereden.” Dit jaar doen de oldtimerspecialisten van VWN mee met in totaal zeven Bullis en één ID. Buzz die deelneemt aan de glitterrit. “De ID. Buzz is natuurlijk geen klassieker, maar bij een Bulli-familie-uitje hoort ook het jongste lid van de familie.” Meer dan 2.000 LED’s lichten op op elk van de Blinke Bullis. De voorbereiding per voertuig duurt ongeveer één werkdag. Twele vervolgt: “Het stroomverbruik van de Twinkle Bullis is ongeveer 15 watt. Dit komt overeen met het stroomverbruik van een klassieke achterlamp.”

De Twinkle Light Cruise in Hannover is een particulier initiatief. Alexander P. Frank zit in de eerste Bulli, een T2. Dit was de vierde keer dat hij de rit door de binnenstad organiseert. In totaal reden er 150 voertuigen mee met de Twinkle Light Cruise. Volkswagen Nutzfahrzeuge Oldtimers reed mee met een ID. Buzz Pro, bouwjaar 2022, T1 dubbele cabine, bouwjaar 1966, T1 Kombi De Luxe, bouwjaar 1965,  T1 zevenzitter, bouwjaar 1967,  T1 Samba, bouwjaar 1963,  T2 Minibus, bouwjaar 1972, T2 Kombi, bouwjaar 1971 en een T2 Camper, bouwjaar 1978.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.