Nieuws

Foto’s: Volkswagen onthult Tarok Concept

Op de São Paulo International Motor Show heeft Volkswagen haar nieuwe pick-up concept Tarok laten zien. Behalve dat de Tarok er fraai uitziet heeft hij een interessante vinding om de laadlengte uit te breiden tot in de dubbele cabine.

Dat maakt VW mogelijk door de achterwand van de dubbele cabine te verwijderen. De leuningen van de stoelen zijn neer te klappen en de laadvloer kan vervolgens de cabine in worden geschoven. Dat levert fors extra laadlengte op, in totaal 66 cm. Een leuke vinding, maar in Nederland zou hij met onze fiscale regels ongetwijfeld niet toegestaan zijn. Het laadvermogen van de Tarok Concept bedraagt 1000 kg.

De Tarok is sowieso niet bedoeld voor de Europese markt, maar voor de Braziliaanse markt. Volkswagen maakt echter al wel van de gelegenheid gebruik om te zeggen dat de Tarok een model is dat ook niet zou misstaan op andere wereldmarkten.

Vooralsnog gaat de Tarok dus rijden in Brazilië, en het productiemodel zal amper afwijken van de hier getoonde conceptversie. De Tarok Concept heeft een 1.4 liter TSI benzinemotor van 150 pk, die in Brazilië ook gebruikt kan worden met (een mix van) benzine en ethanol. Het productiemodel zal ook een 2.0 liter TDI diesel hebben van 150 pk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.