Nieuws

Foto’s: VSK Beurs weer vol met bestelauto’s

Op de VSK Beurs, de vakbeurs voor installateurs, deze week in de Jaarbeurs, waren net als bij de vorige editie veel bestelauto’s te vinden. Enkele primeurs waren er zelfs te zien. Ook de aanbieders van bedrijfswageninrichtingen lieten zich niet onbetuigd. Bestelauto liep met de fotocamera paraat een rondje.

Bestelauto’s zijn voor de meeste MKB’ers niet ‘top-of-mind’, maar ze hebben er allemaal eentje nodig. Om te zorgen dat de bezoekers geen ‘van’ zouden missen had de Jaarbeurs dit keer alle bestelauto’s in één hal gezet, Hal 9. Daar struikelde je dan ook bijkans over de bestellers, de een nog glimmender gepoetst dan de andere.

Zelfs voordat we binnen waren in de Jaarbeurs zien we al een besteller staan, een fraaie BE-combinatie gebruikt als presentatievoertuig van de firma Viessmann.

We hadden er al even melding van gemaakt op Bestelauto, maar toch gingen we even kijken bij de stand van Peugeot, dat de Expert in de nieuwe Sport Edition liet debuteren. De dikke bus trok veel bekijks. Wij keken vooral verbaasd naar de dikke, zwarte achterspoiler. Volkomen nutteloos maar het staat wel heel ‘racey’.

Over ‘racey’ gesproken, ook Opel liet zich niet onbetuigd als het ging om een sportieve versie van haar bestelauto. De nieuwe Vivaro stond op de VSK Beurs  in de Irmscher Sport uitvoering. Heel sportief, met gele accenten, mooie wielen en een wel erg laag doorgetrokken voorspoiler. Als dat maar goed gaat bij verkeersdrempels of stoepranden…

Volkswagen Bedrijfswagen had een nieuwe T6.1 in fraaie Bulli-uitvoering meegenomen. Daar zwermde het publiek omheen. Hopelijk hebben ze ook gezien dat ze voor al dat fraais bijna 50 mille moeten neertellen bij aankoop. Minstens zo leuk was de Escape Room die VW had meegenomen, waarbij je zo snel mogelijk uit een Bulli moest ontsnappen. Ook al origineel was de hoofdprijs: een pakketje met echte VW curryworsten.

Bij Mercedes-Benz stond ook één auto: een eVito. Elektrische bestellers worden steeds interessanter, en bij de uitleg rond de auto was het dan af en toe ook flink druk. Ondertussen stond de eVito aan de EV-Box laadpaal. Ook bij Mercedes-Benz leuke give-aways: bierviltjes met als opdruk de Mercedes-ster.

Op een beurs voor installatiebedrijven verwacht je Iveco niet zo snel, maar het Italiaanse merk was wel aanwezig en trok nog flink wat aandacht met haar grote, voor zware klussen gemaakte voertuigen, een Daily gesloten bestelauto in Kermit-groen en een fraaie Daily chassis-cabine.

Toyota trok met haar ProAce veel belangstelling. Er stond een ProAce als gesloten besteller en eentje als dubbele cabine. De Toyota’s hadden gewoon een dieselmotor, maar op de zijkant van de zwarte ProAce stond al wel de aankondiging dat een elektrische versie ‘binnenkort’ leverbaar is.

Renault had de nieuwe Trafic meegenomen naar de VSK Beurs. In stemmig grijs en met een fraaie inrichting van Bott. Rijden kon niet in de Trafic (in geen enkele op de VSK staande auto) maar dat had Bestelauto eerder al gedaan.

Bott Nederland was natuurlijk zelf ook aanwezig, met de nieuwe Vario3 inrichting die wij al eerder uitgebreid bespraken. Inrichters waren sowieso volop present op VSK, we zagen ook veel interesse van bezoekers bij de stands van Sortimo, Aluca, Modul en het door Stern vertegenwoordigde Duitse Flexmo. Buitenbeentje in hal 9 was C-Track. Deze aanbieder van fleetmanagementsystemen weet natuurlijk als geen ander dat eigenaren van bestelauto’s hun vloot kunnen optimaliseren met een goed FMS.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.