Nieuws

De Volkswagen Crafter is er nu ook als platform chassiscabine. Deze Crafter is de basis voor onder meer een distributiewagen of marktwagen. De Crafter platform chassiscabine is verkrijgbaar in vele varianten, ook met automaat. De versie met CityBox is zeer geschikt voor pakketvervoerders.

De Crafter platform chassiscabine is verlaagd ten opzichte van de reguliere Crafter. Belangrijke voordelen daarvan zijn een lagere instaphoogte, een lager zwaartepunt en een hoger laadvermogen. Bovendien maakt deze uitvoering een grotere spoorbreedte van de achteras mogelijk. Hierdoor wordt de laadruimte breder en verbeteren de rijeigenschappen.

De Crafter platform chassiscabine – die bijvoorbeeld ook als paardenauto inzetbaar is – is zeker met CityBox laadbak met een laadvermogen van maximaal 1.300 kg bij uitstek geschikt voor pakketvervoer. De Crafter platform chassiscabine met CityBox opbouw maakt het werk van pakketbezorgers makkelijker met een laadhoogte van slechts 60 cm. Met een opstaptrede op een hoogte van 30 cm wordt de instap nog eenvoudiger. Dit is een belangrijk (ergonomisch) pluspunt in de praktijk bij ‘last mile-deliveries’ waarbij veel in- en uitgestapt wordt

De CityBox laadbak is ook te leveren met handige extra voorzieningen, zoals de doorloopcabine. Deze maakt het mogelijk voor de bestuurder om rechtstreeks vanuit de cabine door te lopen naar de laadbak. Dankzij de combinatie van de speciale dakspoiler en het optionele open dak kan de bestuurder zelfs rechtop in de cabine staan. Ook een schuifdeur in de linker of rechter zijwand is leverbaar. Uiteraard zijn er ook vele mogelijkheden op het gebied van laadkleppen. Een veelgebruikte oplossing is een handbediende oprijklep, waarmee het mogelijk wordt om rolcontainers in- en uit te laden.

De 3,5-tons Crafter platform chassiscabine van Volkswagen Bedrijfswagens is er met voorwielaandrijving en met keuze uit twee wielbases: 3,64 en 4,49 meter. De vermogens van de 2.0 TDI-motoren variëren van 75 kW/102 pk tot 130 kW/177 pk en er is keuze uit een handgeschakelde of automatische transmissie. De Crafter platform chassiscabine is inmiddels te bestellen bij de Volkswagen bedrijfswagendealer. Prijzen beginnen bij 25.600 euro exclusief BTW en BPM (prijs voor het basisvoertuig zonder opbouw). De CityBox-opbouw is er vanaf 6.480 euro meerprijs.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.