Nieuws

Volkswagen pakt goed uit op de Autoshow van New York en presenteert naast de Atlas Cross Sport SUV ook de Atlas Tanoak, een midsize pick-up echt bedoeld voor de Amerikaanse markt.

De Atlas Tanoak is volgens VW de eerste pick-up op het MQB-platform van VW. De conceptauto lijkt heel fors op de afbeeldingen maar de Tanoak wordt in de VS beschouwd als een middelgrote pick-up. Hij is 5.348 mm lang, 2030 mm breed en 1.844 mm hoog. De Atlas Tanoak is ontworpen als een vijfzitter met een dubbele cabine. Achter de dubbele cabine bevindt zich een laadbak van 1.627 mm lang, 1.450 in de breedte en 530 mm in de hoogte.

De laadruimte is specifiek ontworpen om fietsen, boards en kleinere boten te vervoeren. Op de NY Autoshow is bijvoorbeeld een beugel in de laadbak aangebracht waarmee kano’s makkelijk vervoerd kunnen worden.

De Atlans Tanoak wordt aangedreven door een typisch Amerikaanse krachtbron: een 3,6 liter V6 FSI benzinemotor van 280 pk. Hij heeft een maximaal koppel van 350 Nm, een achttraps automaat en is voorzien van 4Motion vierwielaandrijving.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.