Nieuws

Franse post rijdt lekvrij met Michelin

Volgend jaar gaan bijna 40 bestelauto’s van het Franse La Poste rijden met de Michelin Uptis, een luchtloze band. De bestelauto’s gaan rijden in de Hauts-de-France regio. Inmiddels rijden de eerste drie lekvrije bestelauto’s al rond.

Michelin heeft in een eerder stadium al met de Uptis getest op auto’s van DHL in Singapore.

Het Uptis prototype is een lekvrije wiel/bandencombinatie zonder perslucht, bedoeld voor auto’s en lichte bedrijfsauto’s. De perslucht is vervangen door een nieuwe structuur die het voertuig kan ondersteunen. Dit garandeert de sterkte van het geheel en garandeert rijcomfort en veiligheid. Dit is een kant-en-klare oplossing waarmee gebruikers met een gerust hart kunnen rijden, zonder zich zorgen te hoeven maken over gevaren op de weg.

“We zijn bijzonder blij met de samenwerking met Michelin, wiens knowhow en innovaties al meer dan een eeuw in dienst staan van onze mobiliteit. We bezorgen 6 dagen per week brieven en pakjes in heel Frankrijk, met postbodes die elke dag het equivalent van 50 keer de omtrek van de aarde afleggen. We hebben betrouwbare voertuigen nodig die totale veiligheid op de weg bieden en tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk beperken. We verwachten prestaties en veel gemoedsrust van deze revolutionaire Michelin Uptis banden”, aldus Philippe Dorge, adjunct-directeur-generaal van La Poste.

Photo : JEROME CAMBIER/MICHELIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.