Nieuws

Freegônes, de cargobike van Renault Trucks

Wie echt hart heeft voor schone stadslogistiek, die kan bijna niet om de cargobike. Renault Trucks bundelt de krachten met Kleuster, een in Lyon gevestigde fabrikant, om de marktentree van de Freegônes elektrisch ondersteunde cargobike in Europa te versnellen.

De Freegônes is een cargobike voor professionals die in de nieuwe samenwerking bij Renault Trucks in Vénissieux zal worden gefabriceerd en op de markt wordt gebracht door het Europese netwerk van Renault Trucks. Door dit partnership breidt Renault Trucks zijn elektrisch gamma uit met een bijkomende oplossing voor last-mile mobiliteit.

De Freegônes wordt op dit moment al gemaakt door een productieteam van Renault Trucks. Op zeer korte termijn zal de productiecapaciteit vervijfvoudigd zijn ten opzichte van 2022. Tot op heden doorkruisen bijna 200 Freegônes Frankrijk, sommige al bijna 7 jaar, wat de betrouwbaarheid en levensduur bevestigt.

Dankzij de integratie van Kleuster-producten, die het assortiment elektrische voertuigen aanvullen, biedt Renault Trucks professionals een relevante en innovatieve last-mile-oplossing. Het onderscheidt zich als de enige fabrikant in Europa  meet een breed scala aan elektrische voertuigen aanbiedt, variërend van 650 kg tot 44 ton totaal beladen gewicht.

“De cargobike kan een antwoord zijn voor onze klanten die actief zijn in stedelijke gebieden en op zoek zijn naar oplossingen om emissievrije zones te bereiken. Dankzij het partnerschap met Kleuster onderscheidt Renault Trucks zich en zet het een stap vooruit om nog preciezer in te spelen op de verwachtingen van zijn klanten en toekomstige klanten”, legt Bruno Blin, President van Renault Trucks, uit.

De Freegônes is gebaseerd op een enkel frame en biedt als enige bakfiets op de markt 5 modules (droge box, gekoelde box, food delivery, platform en kipper), met voor elk daarvan specifieke productvoordelen. Terwijl de Freegônes droge box een laadvermogen heeft van 350 kg belasting en 2m3 bruikbaar volume, is de Freegônes koelcel de enige bakfiets die een ATP-goedgekeurde positieve koude en negatieve koude box biedt, voor een temperatuurbereik tussen -25 tot +4°C. De kippermodule is de enige die in minder dan 20 seconden automatisch in een dumper of container kan storten.

Dankzij zijn modulariteit is de Freegônes gericht op een groot aantal doelen, van het bezorgen en ophalen van pakketten of voedsel tot koeriersdiensten, waaronder ambachten, afvalinzameling, onderhoud van groene ruimten en opnieuw de horeca. De accu biedt tot 80 km trapondersteuning.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.