Nieuws

Frituurwagen rijdt Dakar Rally

De komende Dakar Rally heeft een wel heel aparte deelnemer uit Frankrijk. Hervé Diers rijdt de rally met een frituurwagen, de Ch’ti Friterie.

Diers, woonachtig net over de Frans-Belgische grens, is eigenaar van Hedimag, constructeur van mobiele winkels en frietwagens. Hij is ook een ervaren deelnemer aan Dakar.

Diers heeft achterop een Toyota HZJ 79 een complete frietkraam gebouwd en de combinatie Ch’ti Friterie gedoopt. “De auto weegt zo’n 150 kg extra door de frituur”, aldus Diers. “Dat betekent dus: versterkte ophanging, veren, enzovoort. Het is niet zo dat de olie tijdens het rijden in de frietketel blijft staan. We bewaren dat in containers. En de gebruikte olie wordt gerecycleerd als brandstof: we rijden op tien procent plantaardige benzine.”

Niet alleen rijdt Diers met zijn Ch’ti Friterie de rally, hij serveert ook vier keer frituursnacks tijdens de wedstrijd. In Le Havre, waar wordt ingescheept, bij de start en de aankomst in Buenos Aires en op de rustdag in Valparaiso (Chili). De (punt)zakjes friet worden gratis uitgedeeld. Diers laat zich wel sponsoren tijdens de rally en hoopt zo 9.500 euro op te halen voor Cliniclowns. Diers serveert niet overigens niet alleen friet, maar nog veel meer snacks. “Curryworst, brochette, allerlei sauzen: alles zal verkrijgbaar zijn. Maar, we moeten het allemaal ter plaatse kopen. Want je mag geen voedingsmiddelen meenemen naar Argentinië.”

Bron: Sportwereld
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.