Nieuws

GAZ Group investeert in eigen motorenleverancier

De Russische GAZ Group, eigenaren van het wedergeboren bestelautomerk LDV, heeft de helft van de aandelen van de Italiaanse motorenleverancier VM Motori gekocht van Penske Corporation. VM Motori levert de diesels voor de bestelauto van LDV, de Maxus.

VM Motori is voor de andere helft in handen van General Motors, dat zichzelf in 2007 inkocht. VM Motori levert ook motoren aan onder meer Chrysler en Jeep.

Deel van de deal is dat GAZ Group zelf onder licentie VM Motori motoren gaat produceren voor haar eigen Maxus. Zo verkrijgen de Russen meer controle over de distributie van deEen krachtbron van VM Motori in de Maxus motoren naar de LDV fabriek in het Britse Birmingham. GAZ topman Sergei Zanozin: “Met meer controle over productie en distributie van de motoren kunnen wij als GAZ Group beter onze strategische doelen bereiken.” LDV CEO Yevgeni Vereshchagin: “Deze investering door GAZ geeft LDV een grotere toegang tot een prima gamma state-of-the-art dieselmotoren. Dat is een verheugende ontwikkeling en het geeft LDV meer flexibliteit en input in de ontwikkeling van nieuwe motoren voor de Maxus.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.