Nieuws

Gelderland zet vaart achter aardgas

De provincie Gelderland heeft de afgelopen maanden al meer dan 140 ondernemers gratis advies gegeven hoe zo snel mogelijk om te schakelen naar een ‘groen’ wagenpark.

De gratis adviezen aan de wagenparkbeheerders in Gelderland zijn onderdeel van de campagne FUELswitch. Doel van de campagne is zo snel mogelijk in Gelderland de overstap naar schone brandstoffen te realiseren.

In Nijmegen kan al aardgas getankt worden. Vanaf begin volgend jaar zijn er ook in Arnhem, Apeldoorn, Ede, Zutphen, Doetinchem en Tiel tankstations voor het schone en goedkope aardgas. Ook in Harderwijk, Barneveld en Geldermalsen is het mogelijk op termijn aardgas te tanken. Alle provincies samen werken aan een landelijk dekkend netwerk van 120 aardgastankstations in 2011.

De provincie heeft tot het eind van het jaar nog een aantal gratis adviesgesprekken weg te geven. Een onafhankelijke adviseur bespreekt tijdens zon gesprek met de ondernemer de kansen voor groener en voordeliger rijden. Hij beantwoordt alle vragen over het rijden op schone en duurzame brandstoffen, de voertuigen, het onderhoud en de tankstations. Ook ontvangt de ondernemer een advies op maat over zijn specifieke wagenpark en de financiële voordelen. Uiteraard hoort daar ook een berekening bij wat de milieu- en klimaatwinst is.
 

Bron: FUELswitch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.