Nieuws

Eind oktober werd bij het transport- en machinebedrijf UTAB uit Zweden een serviceauto gestolen. Wat de dief echter niet wist, was dat het bedrijf drie dagen eerder in al hun auto’s ABAX Triplog had geïnstalleerd. UTAB, behorende tot de KEWAB groep heeft meer dan 50 jaar ervaring in de transport- en machine industrie. Hun wagenpark bestaat uit 195 auto’s en zijn allemaal uitgerust met een GPS-trackingsysteem van ABAX.

“Om het wagenpark te stroomlijnen en een naheffingsaanslag te vermijden, hebben we in oktober in al onze auto’s GPS Trackers van ABAX geïnstalleerd. We willen voldoen aan de eisen van de belastingdienst m.b.t een juiste rittenregistratie”, aldus Inga-Lill Kjellberg, administrateur en personeelsmanager bij UTAB.

Toen UTAB-medewerkers aankwamen op het Zweedse kantoor op maandag 22 oktober, ontdekten ze dat een van de auto’s gedurende het weekend was gestolen. Inga-Lill Kjellberg vertelde dat ze op maandagochtend direct contact opnamen met ABAX, die de auto in een paar seconden op de digitale kaart kon terugvinden. Vanaf dat moment konden we precies zien waar de auto zich bevond. ‘’ABAX heeft ons een hoop zorgen bespaard”, zegt Inga-Lill Kjellberg.

De politie werd ingeschakeld en de dief werd ter plaatse aangehouden. De auto werd dezelfde dag nog teruggereden naar UTAB en is nog steeds uitgerust met een ABAX GPS-Tracker.

“We zijn blij dat we UTAB konden helpen bij het terughalen van hun serviceauto en dat ze nu hun werkzaamheden kunnen voortzetten”, aldus Mathias Eliasson, Country Manager bij ABAX Zweden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.