Nieuws

GM gaat Nikola Badger bouwen

Nikola, de startup die naam maakt met BEV en FCEV-bedrijfsauto’s, heeft een strategisch partnerschap met General Motors gesloten. Dat betekent onder meer dat GM de EV pick-up Badger gaat bouwen. In de deal krijgt GM 11 procent van de aandelen van Nikola.

Nikola liet al eerder doorschemeren dat het op zoek was naar een OEM om de Badger te produceren, maar nu blijkt dat GM partner wordt om de hele auto van de grond af aan te ontwikkelen. De eerder door Nikola gepresenteerde foto’s lijken dan ook enkel een schets geweest. Technisch lijkt de Badger straks een GM-product te worden met een Nikola-badge.

Nikola kan voor de Badger dan wel gebruik maken van de Ultium accutechnologie plus de Hydrotec brandstofceltechnologie van GM. Deze wordt volgens Nikola ook toegepast op vrachtwagens wereldwijd, met uitzondering van Europa.

De Badger moet al op Nikola World, in december van dit jaar, worden onthuld, dus GM moet wel een beetje opschieten. De start van de serieproductie staat gepland voor 2022. Het is nog niet zeker of de Badger ook naar Europa komt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.