Nieuws

Goodyear presenteert nieuwe bestelautoband

Nadat Goodyear vorig jaar de EfficientGrip Performance 2 voor personenwagens lanceerde, krijgt het EfficientGrip assortiment van de bandenfabrikant nu ook een update voor SUV’s (EfficiencyGrip SUV 2) en lichte goederenvoertuigen (EfficiencyGrip Cargo 2). Hiermee beantwoordt Goodyear aan de opmars van zowel SUV’s als lichte goederenvoertuigen als gevolg van het toenemend aantal online verkopen. Het nieuwe type zomerbanden biedt een verbeterde levensduur en sterkere remkwaliteiten op nat en droog wegdek.

“De EfficientGrip Cargo 2 is een nieuwe zomerband in ons portfolio voor lichte goederenvoertuigen die volledig voldoet aan de hoge verwachtingen van dit sterk groeiend segment”, aldus Piot Nagalski, marketingdirecteur voor Goodyear Europe. “Online shoppen was nog nooit zo populair bij consumenten, waardoor ondernemingen actief in de e-commerce hun supply chain moesten aanpassen en opschalen om aan deze ‘last mile’ leveringen te kunnen voldoen. Omdat acht van de tien best verkopende lichte goederenvoertuigen standaard al uitgerust worden met Goodyear banden, is het aan ons om hier te innoveren. De EfficientGrip Cargo 2 vormt een belangrijke toevoeging aan onsuitgebreide assortiment voor dit segment.”

Dankzij een nieuwe rubbersamenstelling is het loopvlak van de EfficientGrip Cargo 2 beter bestand tegen hoge temperaturen en ruwe wegomstandigheden. Dit resulteert in een 38 procent hogere levensduur ten opzichte van zijn voorganger, en een 8 procent kortere remweg.

De Goodyear EfficientGrip Cargo 2 is beschikbaar in 23 varianten, gespreid over maten van 14 duim tot en met 17 duim. Alle varianten zijn geschikt voor elektrische voertuigen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.