Nieuws

Heinz-Jürgen Löw aan de slag bij Renault

Renault kondigt aan dat vanaf februari Heinz-Jürgen Löw de nieuwe senior vice-president is van Renault Light Commercial Vehicle. Hij wordt ook lid van het Renault Brand Management Committee en zal rapporteren aan Luca de Meo, CEO van de Renault Group.

Löw (57) volgt Mark Sutcliffe op, die Renault verlaat om persoonlijke projecten na te jagen.

“Ik wil Mark Sutcliffe bedanken voor zijn sterke betrokkenheid bij de Alliance in de afgelopen 27 jaar en zijn opmerkelijke werk met de teams. Ik wens hem veel succes bij zijn toekomstige projecten. De komst van Heinz-Jürgen is goed nieuws voor het bedrijf. Hij heeft een sterke staat van dienst en heeft zijn hele carrière in de vrachtwagen- en bestelauto-industrie gewerkt. Ik weet dat Heinz-Jürgen onze nieuwe LCV line-up volledig zal benutten om Renault in de voorhoede van de markt te positioneren”, aldus Luca de Meo.

 “Ik ben erg blij dat ik me bij de Renault Groep kan aansluiten en actief kan deelnemen aan de uitvoering van het strategisch plan Renaulution. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de toekomst aankunnen en een leidende positie in onze sector kunnen behouden”, voegde Heinz-Jürgen Löw eraan toe.

Heinz-Jürgen Löw begon zijn internationale carrière in 1999 toen hij in dienst trad bij Renault VI, de trucktak van Renault. Daarna bekleedde hij veertien jaar lang verschillende topmanagementfuncties in de AB Volvo Group bij Renault Trucks SAS, het laatst als president van het bedrijf in Lyon.

In 2013 trad Löw in dienst bij de Volkswagen Groep. Hij werd van 2013 tot 2017 benoemd tot lid van de Executive Board van MAN Truck & Bus München, verantwoordelijk voor Sales & Marketing inclusief eigen retailorganisatie. In 2018 werd hij benoemd tot Executive Board Member voor Sales & Marketing bij Volkswagen Bedrijfswagens in Hannover.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.