Nieuws

Hella investeert in CarForce

De Californische startup CarForce heeft een software oplossing geïntroduceerd om voertuigdata naar werkplaatsen te zenden. Hella, als gerenommeerde leverancier en partner van de automotive industrie en aftermarket, heeft mede geïnvesteerd in deze startup. Daarmee toont het haar ambitie op het gebied van verdere digitalisatie van de werkplaats.

De cloud oplossing van CarForce maakt het voor werkplaatsen mogelijk om verbeterde dienstverlening te leveren afgestemd op de individuele wensen van de klant. Voertuigdata zoals bandenspanning of de conditie van de accu kan via de cloud naar vrije werkplaatsen verzonden worden zonder dat de auto daadwerkelijk eerst naar de garage moet voor een check. Het geeft de werkplaats de mogelijkheid om in een vroege fase een op de klant afgestemd service- en reparatiepakket aan te bieden op het moment dat de ontvangen data een kritiek punt lijkt te raken. Voor de eigenaar van de auto leidt dit tot een kortere periode dat hij de auto kwijt is en het vermindert de tijd die de klant tijdens de reparatie moet wachten.

“De investering in CarForce is voor ons een belangrijke stap in het digitalisatieproces van onze werkplaats- en diagnoseactiviteiten, alsmede een kans om nieuwe business modellen te betreden”, aldus Dr. Werner Benade, managing director Aftermarket & Special Applications bij Hella. “Als ‘The Workshop’s Friend’ ondersteunen we werkplaatsen gedurende het gehele reparatieproces. Met gedigitaliseerde diagnoseservice is het doel om zowel de eindgebruiker, de automobilist, en de werkplaats toegevoegde waarde te bieden op het gebied van tijd: betere en persoonlijkere service voor klanten van de werkplaats, kortere periodes dat een auto stil staat en een betere productiviteit.”

Via haar dochtermaatschappij Hella Gutmann Solutions, is Hella sowieso al erg actief op het gebied van geavanceerde werkplaats en diagnose oplossingen. Na de eerste financieringsronde bevindt het procentuele aandeel van Hella in CarForce zich momenteel in de enkele cijfers. Voor de nabije toekomst is vooral Hella Gutmann Solutions van plan de samenwerking met CarForce verder uit te breiden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.