Nieuws

Hertz biedt huurauto’s op aardgas

Door een exclusieve samenwerking met Opel Nederland neemt Hertz als eerste autoverhuurder in Nederland auto’s op aardgas in haar vloot op. De eerste ‘groene’ aardgasauto’s zullen in februari beschikbaar zijn en maken onderdeel uit van de Green Collection van Hertz. De modellen die Hertz aanbiedt zijn de Opel Zafira CNG en de grijskentekenversie van de Combo CNG.

Hertz heeft voor deze auto’s gekozen, omdat zij een milieubewust alternatief zijn zonder in te leveren op het gebied van prestaties. “Bovendien zitten er voor de huurder ook grote voordelen aan. De brandstof is namelijk veel goedkoper. Gemiddeld liggen de gebruikskosten 50 procent lager
dan bij een soortgelijke auto die op benzine rijdt en ook belastingtechnisch zijn deze auto’s interessanter”, aldus Hertz in een verklaring.

Compressed Natural Gas (aardgas) is één van de alternatieve aandrijfstrategieën die Opel en General Motors onderzoeken in het kader van het verminderen van de CO² emissies en het diversifiëren van het wereldwijde brandstofverbruik. De Combo CNG stoot 133 g/km uit, heeft een aardgastankinhoud van 21 kilogram en een rijbereik van 300 tot 350 km. Daarnaast heeft de Combo een kleine benzinetank van 14 liter waarmee een extra 150 tot 180 km gereden kan worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.