Nieuws

Volgens nieuwe cijfers van Bovag en RDC werd in het eerste halfjaar van 2021 een recordaantal van 14.516 nieuwe aanhangwagens verkocht. Dat is een kwart meer dan in de eerste zes maanden van vorig jaar, ten er 11.630 exemplaren werden afgeleverd.

De coronacrisis, de bijbehorende maatregelen én de lage rentestand heeft veel consumenten verleid om te investeren in verbouwing van hun huis, aanleg van de tuin of de aanschaf van een boot, auto of paard. Zo steeg de afzet van aanhangwagens die bestemd zijn voor het vervoer van bouwmaterieel met bijna 36 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2020. Daarnaast nam de verkoop van nieuwe boottrailers met ruim 40 procent toe en werden er dik 30 procent meer paardentrailers afgeleverd. De afzet van aanhangwagens voor het vervoer van voertuigen steeg 23 procent in vergelijking met de eerste zes maanden van een jaar geleden. De Brabantse trailerfabrikanten Hapert, Anssems, Henra, Hulco (eigendom van Anssems) en Saris domineren van oudsher de verkoopstatistieken met een gezamenlijk marktaandeel van 56 procent.

Ook de verkoop van tweedehands aanhangwagens steeg in de eerste helft van 2021 naar het hoogste niveau ooit. De vakhandel verkocht 6.163 occasions, oftewel ruim 9 procent meer dan een jaar eerder. Bijna een op de vijf occasions betrof een paardentrailer en die afzet steeg met 7 procent, terwijl de verkoop van gebruikte boottrailers -in tegenstelling tot nieuwe exemplaren- juist meer dan 14 procent daalde.

Bron: Bovag


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.