Nieuws

Hyvia waterstofbus is klaar om te bestellen

Het gaat snel met Hyvia, dat op de Paris Motor Show de productieversie van de waterstofaangedreven Renault Master Van presenteert, de H2-Tech.

Nog niet zo lang geleden was Bestelauto in Frankrijk, maar daar kon toch nog niet met de H2-Tech gereden worden. Nu zijn de eerste tests van start met partners als Airbus, het Alpine F1 team, Chronopost, Engie, Orange, Equans en de haven van Hamburg.

Hyvia laat in Parijs ook de prototypes van de Master City Bus H2-Tech and Master Chassis Cab H2-Tech zien, die volgend jaar klaar zijn om de weg op te gaan. Ook staan een H2-tankstation en een prototype van een brandstofcel op de stand. Een demonstratiemodel  van de H2-brandstoftanks van Forvia is eveneens te zien.

“Hier zijn we op Mondial de l’Auto, een belangrijke en toonaangevende internationale autobeurs, om trots de productieversie van onze waterstofaangedreven Renault Master Van H2-Tech te presenteren. Onze H2-bus is geproduceerd in Frankrijk en Hyvia is gestationeerd in Frankrijk. Het voertuig gaat nu de weg op in Europa. In de context van een urgente energietransitie beginnen meer en meer strategische partners aan testfases met ons H2-voertuig. We gaan ook door met het neerzetten van ons H2 ecosysteem in onze Hyvia fabriek in Flins met het opschalen van de productie- en testlijn en de installaties van onze vier H2-tankstations. Onze eerste electrolyzer wordt ook geïnstalleerd”, aldus David Holderbach, CEO van Hyvia.

De Master Van H2-Tech is een grote bestelbus op waterstof met een laadvolume van 12m3, aangepast voor het transport van goederen en pakketten, die voldoet aan de eisen die professionals met intensief gebruik stellen. Hij is uitgerust met een 30 kW brandstofcel, een batterij van 33 kWh en tanks die 6,4 kg aan waterstof bevatten (4 tanks van 1.6 kg). Een belangrijk voordeel van de bus: de hoogte van 1,80 meter in de laadruimte, die maakt dat je binnen kunt staan en zorgt voor een gemakkelijker afleveren van goederen en pakketten. De Master Van H2-Tech heeft een actieradius van 400 km en is in 5 minuten weer vol te tanken.

De Hyvia Master Van H2-Tech komt in 2023 op de markt. Hij is nu al te bestellen op de nieuwe website van Hyvia: hyvia.eu.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.