Nieuws

ICBF samen met Fully Charged Live

Het International Cargo Bike Festival (ICBF) is in november van dit jaar te zien op Fully Charged Live in de Amsterdamse RAI. Het ICBF, dat sinds 2012 georganiseerd wordt, is hét evenement waar de professionele cargobikewereld samenkomt om de nieuwste trends op het gebied van bak- en vrachtfietsen en duurzame stadslogistiek te ontdekken en te delen.

Het ICBF vindt plaats tijdens Fully Charged Live Europe en zal naar verwachting ongeveer 70 exposanten verwelkomen, die twee-, drie- en vierwielige cargobikes voor persoonlijk en zakelijk presenteren. Tevens zal is een binnen- en buiten testbaan zijn waarop bezoekers de cargobikes kunnen testen. Daarnaast is er een hele reeks inspirerende en informatieve presentaties en sessies met sprekers van over de hele wereld; zowel op de belangrijkste Fully Charged Live-podia als op een speciaal International Cargo Bike Festival-minipodium.

Hoewel bakfietsen al ongeveer een eeuw een vaste waarde zijn in Nederland kunnen we stellen dat ze zelfs hier de laatste tien jaar een soort renaissance doormaken. De groei van het gebruik in van bak- en vrachtfietsen in onze steden doet zich niet alleen voor in landen waarvan je kunt verwachten zoals Nederland, Denemarken en België. maar het maakt ook deel uit van een bredere trend die zich in heel Europa afspeelt in landen als Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijken daarbuiten. Ook duikt de bakfiets steeds vaker op in andere continenten; het ICBF heeft de afgelopen jaren deelnemers uit alle continenten mogen verwelkomen.

Tom Parr en Jos Sluijsmans

Ondanks de enorme groei is er nog veel onbenut potentieel in de markt. Onderzoeken tonen aan dat 50% van de leveringen in de stad per bakfiets kan worden uitgevoerd. Het gezamenlijke platform in de RAI biedt beide organisaties de mogelijkheid om een snelgroeiende bakfietsindustrie te verwelkomen. Zij kunnen hun state-of-the-art producten laten zien aan de bezoekers van Fully Charged Live naast de gebruikelijke elektrische voertuigen en energieproducten voor in huis. Een proefrit op de ICBF-testbaan zal mogelijk zelfs de meest toegewijde autofanaat inspireren om over te stappen op ‘pedal power’.

Het International Cargo Bike Festival en Fully Charged Live Europe vinden plaats in de RAI Amsterdam op een vloeroppervlakte van 30.000 vierkante meter, op 24, 25 en 26 november 2023.

Dan Caesar, CEO: “The Fully Charged Show gaat over veel meer dan alleen elektrische auto’s. We delen dezelfde doelen als het International Cargo Bike Festival en deze samenwerking toont onze toewijding aan om individuen en instellingen te inspireren over onze missie #StopBurningStuff.”

Op het onlangs gehouden Bestelauto eVANt vertelde Jos Sluijsmans over de mogelijkheden van de cargobike.

Jos Sluijsmans, directeur en oprichter van het ICBF: “We zijn erg blij om samen te werken met het team van Fully Charged Live. Wij geloven in de potentie van cargobikes en door met Fully Charged Live samen te werken, kunnen we voortbouwen op ons succes tot nu toe en ons bereik en onze impact vergroten. Er zit zoveel enthousiasme, kennis en innovatie in de cargobikebranche en dat willen we graag in de kijker zetten.”

Maarten Pompen, Event Director, Fully Charged Live Europe, zegt: “Amsterdam is de stad waar alles samen komt. Deze samenwerking zal ervoor zorgen dat de tweede editie van Fully Charged Live Europe weer grootser en beter wordt dan de vorige editie. We zijn enthousiast om samen te werken met het ICBF-team en creëren samen het meest inspirerende evenement dat we kunnen. We kunnen niet wachten om iedereen in november te verwelkomen.”

Tom Parr, mede-organisator van het ICBF: “We hebben de jaren 2020 uitgeroepen tot het ‘decennium van de cargobike’ (#decadeofthecargobike) en we zijn ervan overtuigd dat we door samen te werken met Fully Charged Live ons steentje kunnen bijdragen om ervoor te zorgen dat tegen 2030, de cargobike de mainstream echt heeft bereikt. In ons streven naar een beter klimaat en voor sociale rechtvaardigheid speelt de cargobike een cruciale rol; dankzij deze samenwerking kunnen we deze boodschap nog breder verspreiden.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.