Nieuws

Ikea gaat met 30 elektrische Quantrons rijden

Meubelfabrikant Ikea wil in 2030 klimaatneutraal kunnen opereren. Daarom gaat het in en rondom Wenen rijden met 30 elektrische bestelauto’s van het merk Quantron.

Door deze investering van Ikea zullen alleen al in het eerste jaar ongeveer 117.000 leveringen emissievrij kunnen worden uitgevoerd, waardoor de CO2-uitstoot met meer dan 300 ton zal dalen. Dit komt overeen met meer dan 1,5 miljoen routekilometers en meer dan 65 procent van alle leveringen in de regio Wenen.

Quantrons eerste volledig elektrische Q-Light werd in juni al gebruikt voor uitgebreide tests in het logistieke centrum van Ikea. Met een actieradius van ten minste 170 km, een aandrijfvermogen van 100 kW en een maximaal laadvermogen van 70 kW zijn de e-transporters goedl uitgerust voor routes tussen Ikea-locaties en de afleveradressen van klanten. In eerste instantie zullen de voertuigen worden ingezet voor leveringen in alle 23 stadswijken van Wenen en binnen een straal van 30 km rond het logistieke centrum. De elektriciteit voor de voertuigen wordt opgewekt door zonnepanelen en is dus voor 100 procent afkomstig van hernieuwbare energiebronnen.

Andreas Haller, oprichter en CEO van Quantron AG: “We zijn blij dat we Ikea met onze kennis en expertise kunnen ondersteunen bij deze belangrijke stap naar emissievrije levering. Met de overstap naar elektrische mobiliteit geeft Ikea internationaal een belangrijk signaal af voor een groenere toekomst. Quantron helpt bedrijven als Ikea met onze jarenlange ervaring met e-mobility en ons internationale netwerk om de overstap te maken naar emissievrij vrachtvervoer.”

Claes Lindgren, Country Customer Fulfillment Manager bij Ikea Oostenrijk: “Klimaatbescherming kan niet worden uitgesteld en daarom werkt Ikea consequent aan het besparen van emissies en het klimaatpositief worden. Quantron is een competente partner met producten van hoge kwaliteit waar we 100 procent op kunnen vertrouwen. Vandaag begint de inzet van onze nieuwe milieuvriendelijke Quantron voertuigen in Wenen. Aan het einde van deze maand wordt op het station Westbahnhof in Wenen ook een autovrij Ikea woonwarenhuis geopend, dat de gekochte goederen rechtstreeks en op milieuvriendelijke wijze bij onze klanten thuis aflevert. In de toekomst zullen we ons innovatieve leveringsconcept in heel Oostenrijk uitrollen. Tegen 2025 zijn we van plan om volledig over te schakelen op emissievrije voertuigen.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.