Nieuws

Imbema introduceert lichte Bawer gereedschapskist

Imbema, importeur van Bawer, introduceert met de Evolution line een nieuwe compacte gereedschapskist. Met een eigengewicht van slechts zes kilo is hij ideaal voor toepassingen waar elke kilo telt, zoals bij een 3500 kg chassis/cabine met opbouw.

In de truckwereld staan Bawer chassiskisten al jaren aan de top. Ze combineren een licht eigengewicht met een zeer sterke constructie en goede waterbestendige afsluiting. Chassiskisten van Bawer onderscheiden zich in de markt omdat ze net zo lang meegaan als de trailer waar ze aan hangen. Ook binnen de 3500 kg chassis/cabinewereld is er behoefte aan handige opbergruimte aan het chassis. Maar juist daar telt elke kilo eigengewicht dubbel zwaar.

Dat inspireerde Bawer om ook een Evolution line kist voor bestelauto’s te maken. De nieuwe Evolution gereedschapskist voor chassis/cabine bestelauto’s weegt slechts zes kilo. Hij meet 500 x 350 x 400 mm (L x H x D). De compacte gereedschapskist heeft dezelfde goede eigenschappen als zijn grote truckbroers. De Evolution line komt in twee uitvoeringen: Basic en Premium. Bij beiden past Bawer een revolutionaire lastechniek toe. De lasnaden zitten niet langer op de hoeken van de kist. Het metaal is daar nu rond omgezet en om de hoek gelast. Dat maakt de constructie nog sterker en stijver. Het voorkomt scheuren als gevolg van trillingen en garandeert een extra lange levensduur.

Ook de in gesatineerd RVS uitgevoerde klep is uit één stuk gemaakt. Dus niet meer omgezet met gelaste naden. Dat resulteert in een zeer sterke, lichte maar vooral mooie afwerking. Zelfs het handvat is volledig geïntegreerd in het deksel. Verder is de klep voorzien van gasveren, zodat hij niet in één keer open valt.

Ook de uittrekbare lade bovenin is uniek bij de Evolution Premium line. Dat geeft de chauffeur de mogelijkheid tal van kleinere dingen, zoals bijvoorbeeld gereedschap een overzichtelijke vaste plaats te geven. Bovendien is de kist zo veel eenvoudiger tot bovenin te beladen.

De nieuwe Premium line heeft een uniek ophangsysteem dat de opbouwtijd verkort. De carrosseriebouwer hoeft slechts met twee bouten, twee stangen haaks aan het chassis vast te zetten. Waarna hij de kist daar opschuift en met twee borgplaten aan de binnenzijde vergrendelt. Voor de basis kist is er een bestaand beugelsysteem beschikbaar. De Bawer Evolution Line gereedschapskist voor bestelwagens is vanaf nu uit voorraad leverbaar.

Imbema voert eveneens een brede range aan sterke lichtgewichtproducten voor bestelauto’s. Een voorbeeld is het lichtgewicht Easy Step instapsysteem. Dat verlaagt de staphoogte naar de laadruimte van een bestelauto en maakt laden en lossen een stuk veiliger. De Easy Step is de lichtgewicht oplossing om het werk Arbovriendelijk te maken.

De Easy Step bestaat uit verzinkt stalen steunen en een geanodiseerd aluminium opstapprofiel met antislip. Daardoor blijft het gewicht beperkt tot slechts 14 kilo. Hiermee is de Easy Step het lichtste instapsysteem in deze markt. De achteropstap is in hoogte en diepte verstelbaar, zodat hij altijd onder de bestelauto past. Hij is er dedicated voor de meest gangbare merken en modellen. Er zijn ook Easy Step uitvoeringen die rond een trekhaak passen. Voor de afwerking kan de klant kiezen uit onder meer parkeersensoren, retro reflecterende afwerking en zijn eigen logo op de hoekkappen.

Speciaal voor de 3,5 tons chassis/cabine varianten van bestelwagens heeft Imbema Parlok Flattop HDPE spatschermen voor de achterwielen. Die combineren een zeer degelijk compact ontwerp met het minste gewicht. Door de afgeplatte bovenkant, neemt het scherm de minste ruimte in en sluit toch goed om het wiel. Alle Parlok spatschermen zijn uit één stuk vervaardigd uit HD Polyethylene. Dat is vormvast, temperatuurongevoelig en ongevoelig voor chemische inwerking. Het matte oppervlak is krasbestendig. Parlok wielbeschermers kunnen tegen een stootje en hoeven niet gespoten te worden.

Imbema laat haar oplossingen voor groot- en kleintransport zien op  Transport Compleet in Hardenberg (standnummer 539).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.