Nieuws

Iveco Daily voor Central Harley-Davidson

Een Harley-Davidson trekt altijd behoorlijk wat bekijks. Datzelfde geldt voor de Iveco Daily waarmee de medewerkers van Central Harley-Davidson, dé Harley-dealer uit ’s-Hertogenbosch, sinds kort door de provincie toeren. “Het is een heuse blikvanger”, vindt directeur Frank Driessen.

Een Harley is er natuurlijk voor gemaakt om zelf op te rijden, maar soms moet de iconische tweewieler genoegen nemen met de rol van bijrijder. Bijvoorbeeld voor aflevering, na een zeldzame stranding of om opgehaald te worden voor onderhoud. Hiervoor zocht Central Harley-Davidson een nieuwe bus. Frank Driessen: “Het was logisch dat we daarvoor naar Truckland Acht gingen, want we hebben een jarenlange goede relatie.”

Driessen over zijn zoektocht: “Wij wilden een robuuste en comfortabele bus die met een rijbewijs B te besturen is, zodat diverse medewerkers ermee kunnen rijden. In de laadruimte moest genoeg plek zijn voor drie of vier motoren. Ons verlanglijstje hebben wij aan Piet Coenraad van Truckland gegeven en hij is vervolgens voor ons op zoek gegaan.”

Coenraad kwam snel terug met een passend antwoord: een zwarte Iveco Daily 35S18 3.0. Met flink wat maatwerk aan zowel de binnen- als de buitenkant. “Binnen moest er een railsysteem worden gemonteerd, zodat de motoren goed te bevestigen zijn. Aan de buitenkant werden er mooie sidebars geplaatst. Je wilt natuurlijk niet dat Harley’s onderweg gaan schuiven. Maar minstens zo bijzonder is de belettering. Dat kan ik wel omschrijven, maar de foto’s spreken boekdelen. Het resultaat is in één woord geweldig. De bus is een echte eyecatcher geworden, helemaal passend bij het stoere imago van Harley-Davidson. Een fantastisch rijdend visitekaartje voor ons bedrijf.”

Eind mei nam Central Harley-Davidson het vierwielige werkpaard in gebruik, tot vreugde van de regelmatige bestuurders ervan. “Het zitcomfort is fantastisch. De stoelen zijn ergonomisch en goed geveerd; een feestje voor de chauffeur en bijrijder. Verder is de bus erg ruim, dus we hebben alle plek om ons werk goed te doen. Dankzij de speciaal gemonteerde oprijplaat staan de motoren binnen no-time binnen en buiten. Kortom, niks dan positiviteit”, aldus Driessen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.