Nieuws

Iveco presenteert Daily 4×4

Iveco presenteert op de Autosalon in Brussel veel varianten van haar Daily bestelauto. Bijzonder daarbij zijn de nieuwe Daily 4×4 en 7-tons versie van de Daily 4×4.

Iveco legt daarbij de nadruk op duurzame technologie in de vorm van haar Natural Power CNG-aandrijflijnen. De tentoongestelde aardgasvoertuigen – een Daily dubbele cabine, een Daily-chassiscabine met platform, een Daily voor pakketbezorging en een Eurocargo – tonen de uitgebreide diversiteit aan missies die Iveco’s Natural Power lijn kan aanbieden.

Iveco presenteert ook de nieuwste generatie van de Daily 4×4-familie, die aanzienlijk is vernieuwd en uitgebreid om voor het eerst een volledige reeks off- en all-road-voertuigen aan te bieden. De Daily Hi-Matic complementeert het gamma, uitgerust met zijn uiterst efficiënte dieselmotor en geavanceerde 8-traps automatische transmissie, die extreem lage emissies combineert met ultiem rijplezier.

John Venstra, Iveco Business Director Benelux, verklaarde: “De transportindustrie ondergaat een ware energierevolutie en deze gaat snel vooruit, onder de toenemende druk om milieu- en luchtkwaliteitsproblemen op onze wegen en stadscentra aan te pakken. Iveco loopt voorop in dit proces met ons volledig aanbod van alternatieve aandrijvingen die de technologische mix bieden die in staat is om aan de specifieke kenmerken van elke missie te voldoen. Bovendien verleggen we de grenzen van de milieuprestaties van dieseltechnologie met onze uiterst efficiënte, extreem lage uitstoot. Op het Autosalon van Brussel hebben we ervoor gekozen om ons te concentreren op onze lichte en middelzware modellen om te laten zien hoe we onze klanten kunnen helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen met onze Daily- en Eurocargo-series. ”

Iveco toont op het Autosalon van Brussel hoe het merk in staat is om aan de specifieke vereisten van alle missies voor lichte en middelgrote bedrijfsvoertuigen te voldoen.

De exclusieve Hi-Matic-transmissie van Iveco is het hart van het merk voor stedelijk en voorstedelijk vervoer. De Daily Hi-Matic Natural Power, het eerste lichte bedrijfsvoertuig met een 3,0-liter CNG-motor en een 8-traps automatische versnellingsbak in de industrie, biedt de perfecte combinatie van brandstof en rijeigenschappen met lage emissie in stedelijke gebieden. Als lid van de duurzame Daily Blue Power-familie die in 2018 tot “Van van het jaar” werd gekroond, is hij de perfecte oplossing voor transport in de typische laatste kilometer, stop-and-go-missies in het stadscentrum. Om de variatie aan missies te benadrukken die de Daily Hi-Matic Natural Power kan afdekken, zijn er drie modellen te zien: De ‘Daily’s 40th anniversary limited edition’ met dubbele cabine, een chassiscabine uitgerust met een Scattolini-platform; en een Daily voor pakketbezorging uitgerust door Spier met een personalisatie ontworpen door Garage Italia Custom ter herdenking van het jubileum van de Daily. Ten slotte is een Daily Hi-Matic chassiscabine te zien uitgerust met een laadplatform met daarop een Ferrari-raceauto.

Iveco presenteert een belangrijke nieuwe lijn binnen het gamma, die voor het eerst een volledige line-up off- en allroad-missies biedt, met versies voor bestelwagens en diverse chassiscabines, namelijk de nieuwste generatie Daily 4×4. Het aanbod van Iveco’s ‘go-anywhere’-voertuig is uitgebreid met een hele reeks nieuwe versies. Deze omvatten het model dat te zien is op het autosalon, het eerste 7-tons GVW 4×4-voertuig op de markt met een nuttige lading tot 4.300 kg en met meerdere lengte keuzes tot 5 m. De nieuwe generatie 4×4 biedt ook Iveco’s exclusieve Hi-Matic-versnellingsbak, evenals de beste veiligheidsvoorzieningen zoals schijfremmen met ABS en het elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) speciaal ontwikkeld voor het 4×4-voertuig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.